Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
JO: Poloiștii prind cu șansă ultimul bilet pentru Paris
17 Feb 2024

JO: Poloiștii prind cu șansă ultimul bilet pentru Paris

Selecționata de polo masculin a României este deocamdată singura echipă care va fi prezentă la summit-ul sportului ce va avea loc în această vară la Paris. Chiar dacă au încheiat Campionatul Mondial pe locul 10 după înfrângerea 9-13 (2-5, 2-2, 4-3, 1-3) suferită în fața selecționatei SUA, caschetele tricolore au beneficiat în ultimul moment de retragerea de la Jocurile Olimpice a echipei Africii de Sud și a primit din partea World Aquatics biletele pentru turneul de la Paris.

Participarea la acest Campionat Mondial de la Doha confirmă ascensiunea poloului românesc, care revenit în elita mondială după 11 ani, reușește cea mai bună clasare la un Campionat Mondial după 2009. La anterioara prezență, în 2013, tricolorii s-au clasat pe locul 13.

Vestea bună a venit la puțin timp înaintea tragerii la sorți a grupelor de la JO, care a avut loc în această seară. Conform acesteia, tricolorii vor evolua în grupa A contra campioanei mondiale Croația, a finalistei Italia, a echipei de pe locul 5 Grecia, a formației de pe locul 8, Muntenegru și a ultimei adversare, SUA, cre a încheiat competiția de la Doha pe locul 9. Iată componența celor două grupe:

Grupa A: Grecia, Croația, SUA, România, Italia, Muntenegru

Grupa B: Ungaria, Spania, Australia, Japonia, Serbia, Franța

Probele sportive de polo pe apă la Jocurile Olimpice de vară din 2024 se vor desfășura în perioada 27 iulie - 11 august 2024 cu douăsprezece echipe ce vor concura în turneul masculin, împărțite în două grupe din care primele patru vor avansa în faza a doua. Meciurile vor avea loc la Paris Aquatics Centre din Paris.

Alte știri din Polo