Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Box
JO: Gîrleanu, primul boxer calificat la Tokyocosr.ro
17 Mar 2020

JO: Gîrleanu, primul boxer calificat la Tokyo

Sâmbătă a început în Copper Box Arena din Londra turneul preolimpic european de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 pentru boxeri, însă pandemia a determinat sistarea competiției după numai trei zile de la demararea ei. În ultima zi de desfășurare a meciurilor delegația României a înregistrat primul succes după ce Cosmin Gîrleanu și-a câștigat dreptul de a evolua la ediția viitoare a Jocurilor Olimpice în urma victoriei obținute în optimile de finală ale categoriei 52 kg.

Pugilistul hunedorean în vârstă de 20 de ani care la Jocurile Europene de la Minsk din 2019 a obținut locul 5 la categoria 49 kg l-a învins în primul tur, cel al optimilor de finală, pe azerul Rufat Huseinov cu scorul de 3-2 și ar fi trebuit să boxeze joi, 19 martie cu turcul Ciftci Batuhan pentru un loc în semifinale. Victoria din primul tur este de ajuns pentru înscrierea pe tabelul participanților de la olimpiadă, performanță pe care nu au obținut-o alți componenți ai lotului României care au apucat să evolueze în primul tur al categoriei lor până la sistarea competiției.

Astfel, la 57 kg Robert Jitaru a fost învins cu 0-5 de francezul Samuel Kistohurry, în limitele categoriei 69 kg Eric Tudor a pierdut cu 2-3 duelul cu grecul Pefanis Dionysos, la 75 kg Sorin-Mihai Caliniuc s-a înclinat după o decizie de 5-0 în favoarea suedezului Adam Chartoi, Cristian-Razvan Filip a fost depășit cu același scor de spaniolul Emmanuel Reyes Pla, iar ”supergreul” Daniel Burciu (+91 kg) a cedat cu 0-5 în lupta cu danezul Morten Givskov. Toți au ratat calificarea, la fel ca și pugilista Cristina Cosma de la categoria 60 kg, învinsă tot cu 5-0 de poloneza Aneta Rygielska.

La categoria 81 kg Paul-Andrei Aradoaie l-a depășit prin superioritate tehnică pe bulgarul Blagoy Naydenov, iar Maria Claudia Nechita a beneficiat de aceeași decizie a arbitrului judecător în partida cu unguroaica Szabina Szucs într-un duel de pe tabloul categoriei 57 kg, însă nu au mai apucat să evolueze în optimile de finală. Nechita ar fi trebuit să boxeze împotriva nemțoaicei Ornella Wahner, iar ieșeanul Aradoaie împotriva britanicului Benjamin Whittaker.

Grupul de lucru pentru box din cadrul Comitetului Internațional Olimpic a decis suspendarea turneelor preolimpice de la Buenos Aires și Paris, programate la finalul lunii martie și respectiv în luna mai, anunțând că speră ca desfășurarea calificărilor să se reia în lunile mai și iunie.

Alte știri din Box