Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
JO 2024: David Popovici ne aduce din nou bucuria unei medaliiMarian Burlacu / SportPictures.eu
31 Iul 2024

JO 2024: David Popovici ne aduce din nou bucuria unei medalii

Zestrea de medalii a delegației României se îmbunătățește tot prin contribuția lui David Popovici. Finala probei de 100 m liber, proba regină a competițiilor, a confirmat poziția lui David în peisajul personalităților natației mondiale.

Concurând pe culoarul 2 după ce a intrat în finală cu al cincilea timp, el a întors penultimul după primii 50 de metri după 22,94 secunde, la distanță de 66 de sutimi în urma lui Zhanle Pan. Chinezul a făcut o cursă perfectă și a continuat să accelereze pe ultima lungime de bazin, dar David a recuperat constant și a încheiat cursa pe locul 3 cu 47,49 secunde. Zhanle Pan a obținut un timp de record mondial, 46,40 secunde, cu 4 zecimi sub performanța sa de la Doha din luna februarie a acestui an, fiind secondat de Kyle Chalmers (Australia) cu 47,48 secunde. Diferența minimă, de o sutime, ce a făcut diferența între argint și bronz s-a replicat și între locurile 3 și 4, ungurul Nandor Nemeth coborând sub podium cu 47,49 secunde. Este a doua medalie a lui David și a doua a României, care mâine își pune toate speranțele în echipajele de la canotaj.

Florin Lehaci şi Florin Arteni s-au calificat în finală la dublu rame după ce au câștigat semifinala a doua cu timpul de 6:29,86. Echipajul tricolor a fost urmat de cel al Marii Britanii (6:31,56) și cel al Irlandei (6:32,22). În proba similară a fetelor, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au obținut și ele calificarea în finală clasându-se pe locul secund în prima cursă semifinală cu un timp de 7:14,53. Prima poziție a fost ocupată de Olanda cu 7:10,16, cel mai bun timp din ambele semifinale. La dublu vâsle categorie uşoară, Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen au terminat cu timpul de 6:56,65 a doua semifinală, pe care au condus-o de la start la finiș. Este cel mai bun timp al semifinalelor, în finală avansând și echipajele Greciei, Irlandei, Marii Britanii, Noii Zeelande și SUA.

Echipajul de patru vâsle masculin, format din Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, a tras în finala B și au terminat pe locul 3, ultimul al cursei, cu timpul de 5:54,77. Tricolorii au condus cursa pe parcursul a trei sferturi din lungimea ei, cu 500 m înainte de final având un avans de aproximativ o secundă și jumătate față de barca Estoniei, dar baltici au revenit, la fel ca și norvegienii și astfel România încheie concursul pe locul 9.

Un rezultat mai bun l-au obținut echipajul de patru vâsle feminin format din Patricia Cireş, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău şi Andrada Moroşanu. Fetele au câștigat finala B cu timpul de 6:29,64 și s-au clasat pe locul 7, înaintea Marii Britanii și SUA.

La tenis de masă, în optimile de finală, Bernadette Szocs, favorita numărul 5, a pierdut după un meci de mare luptă în fața austriecei Sofia Polcanova, cap de serie numărul 15 al tabloului. La capătul unei confruntări ce a durat 36 de minute, austriaca a provocat surpriza și a eliminat-o pe compatrioata noastră cu scorul de 4-0 (12-10, 11-4, 13-11, 11-9). România rămâne fără reprezentanți în competițiile de tenis de masă.

Mădălina Amăistroaie a trecut două tururi în proba individuală de tir cu arcul și va evolua în optimile de finală. în primul tur, Mădălina a trecut cu 7-1 (2-0, 1-1, 2-0, 2-0) de Mikaella Moshe (Israel), pentru ca apoi să o învingă pe italianca Chiara Rebagliati cu 7-3 (2-0, 2-0, 0-2, 1-1, 2-0). Întâlnirile din optimile de finală sunt programate sâmbătă, 3 august, iar compatrioata noastră o va înfrunta pe Suhyeon Nam (Coreea de Sud).

Judoka Alex Creţ a luptat astăzi în cadrul categoriei 90 kg masculin. După ce în primul tur a rezistat în fața ungurului Krisztian Toth și a câştigat la ”Golden Score” pentru atacuri false și non-combatul adversarului, Alex a luptat în optimi contra brazilianului Rafael Macedo. Sud-americanul s-a impus prin ippon (Ude-hishigi-juji-gatame) după 6 minute și 33 de secunde.

Felix Duchampt, reprezentantul României în proba masculină de triatlon, a încheiat pe ultima poziție, 50, cu un timp total de 1 h 56 min. Felix a înotat 1500 m în 23:05 (al 49-lea timp), a pedalat 40 km în 56:35 (al 51-lea timp) și a alergat 10 km în 35:00 (al 48-lea timp), iar 80 de secunde le-a consumat pe tranziția între probe. La startul probei s-au aliniat 55 de sportivi, cinci dintre ei nereușind să termine parcursul.

Alte știri din Natație