Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
JE2023: Ciclistul Vlad Dascălu, primul aur pentru RomâniaCOSR
25 Iun 2023

JE2023: Ciclistul Vlad Dascălu, primul aur pentru România

Vlad Dascălu a cucerit medalia de aur în proba masculină de ciclism cross country din cadrul Jocurilor Europene Cracovia Malopolka 2023, competiție asimilată cu Campionate Europene.

Vlad Dascălu, cel mai titrat component al echipei tricolore, care în anul 2019 a scris istorie în ciclismul românesc cucerind primul titlu mondial pentru România, continuă seria rezultatelor excelente cu această prețioasă medalie de aur care îi aduce totodată și puncte importante care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Pe circuitul special amenajat pe trasele de la poalele muntelui Parkowa, Vlad Dascălu a fost al 10-le după prima tură și a recuperat progresiv. În ultima tură era al doilea, dar s-a instalat rapid în frunte și a trecut el dintâi linia de sosire.

Pe locul al doilea a încheiat elvețianul Lars Josef Forster, iar al treilea a fost italianul Luca Braidot.

În 2019, Vlad Dascălu a cucerit titlurile de campion mondial U23, în Canada, și campion European la Brno, în Cehia. La Jocurile Olimpuce Tokyo 2020, s-a clasat pe locul 7, iar la Paris 2024 țintește un loc pe podiumul olimpic!

Inclus de COSR  în programul de acordare a Burselor de la Solidaritatea Olimpică și component al lotului olimpic Paris 2024, Vlad Dascălu este antrenat de Paulo Della Fuente Perez.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Ciclism