Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
E-Sports
Iaşul a preluat steagul pentru organizarea Campionatelor Mondiale de Esports în 2023
14 Dec 2022

Iaşul a preluat steagul pentru organizarea Campionatelor Mondiale de Esports în 2023

Federaţia Internaţională de Esports (IESF) a încheiat cea de-a XIV-a ediţie a finalei Campionatelor Mondiale de Esports, după zece zile de competiţie palpitantă, momente de socializare şi o ceremonie spectaculoasă de decernare a medaliilor în Bali, Indonezia.

Peste 600 de jucători, reprezentând un număr istoric de 105 ţări, au concurat la cea de-a 14-a ediţie a WE Championships. Această ediţie a avut un număr de şase jocuri: CS:GO, Dota 2, Mobile Legends: Bang Bang, eFootballâ'˘ 2023, Tekken 7 şi PUBG Mobile. În urma calificărilor naţionale şi regionale, a etapelor play-in, a finalelor şi a Marii Finale, 7 echipe au ieşit triumfătoare, câştigând fondul de premii de 500.000 de dolari. Indonezia a impresionat prin câştigarea a trei dintre cele şapte titluri şi, ca urmare, a devenit naţiunea campioană a WE Championships 2022.

Cele 492 de ore de competiţie acerbă au depăşit în prezent 10 milioane de vizualizări din 497 de meciuri. Acest fapt reprezintă un record, ajungând, de asemenea, la peste 3 milioane de vizualizări pe TikTok şi 185,4 milioane de reacţii pe alte platforme de socializare. Ultimul raport media detaliat a fost realizat de compania Nielsen, pentru a înţelege întreaga acoperire a celor 53 de fluxuri furnizate pentru difuzare.

În timpul Ceremoniei de închidere, câştigătorii au fost premiaţi şi toţi sportivii au fost sărbătoriţi pentru rezistenţa şi sportivitatea lor. Preşedintele reales al IESF, Vlad Marinescu, a înmânat campionilor trofeul WE Championships şi a ţinut un discurs de încheiere a evenimentului istoric.

"Felicitări Indoneziei pentru că a găzduit Familia Esports şi a devenit naţiunea campioană a WE Championships 2022, precum şi medaliaţilor noştri de aur: Indonezia, Kazahstan, Macedonia de Nord, Pakistan şi Polonia. Suntem recunoscători că am experimentat ospitalitatea Bali şi suntem recunoscători naţiunii pentru că a făcut Istorie! Valorile IESF de respect, prietenie şi curaj au fost afişate pe deplin pe parcursul acestor zece zile de competiţie. Le mulţumim sportivilor pentru pasiunea şi valorile umane afişate la finala Campionatului Mondial de Esports - aţi spart bariere şi graniţe, afişând uniunea şi unitatea dintre cele 105 naţiuni concurente. Bali, am făcut Istorie!", a declarat Preşedintele IESF, Vlad Marinescu.

Pasiunea Indoneziei pentru esports a energizat fiecare competiţie, cu atleţi, familii şi fani emoţionaţi şi entuziaşti, care s-au adunat pentru a încuraja toate acţiunile, în special primul turneu feminin CS:GO, care s-a dovedit a fi un pas important în direcţia creării mai multor oportunităţi pentru femei în esports şi a construirii unei familii World Esports mai incluzive.

La finalul Ceremoniei de închidere, Bali a predat oficial drepturile de organizare către Iaşi, care va găzdui cea de-a 15-a ediţie a finalei WE Championships în 2023. La următoarea ediţie a evenimentului emblematic al IESF, vor participa peste 130 de naţiuni şi 800 de sportivi. Aceasta marchează a doua oară când România va găzdui cel mai mare eveniment al IESF. Iaşi este capitala istorică a României şi este bine cunoscută ca fiind sediul mai multor universităţi de prestigiu. Oraşul oferă o oportunitate interesantă pentru IESF de a se implica cu o nouă generaţie de fani ai sporturilor electronice şi de a creşte familia World Esports.

"Esports are puterea de a împuternici şi de a uni oamenii. Ceremonia de predare a steagului de la Bali la Iaşi este o frumoasă reprezentare a acestui lucru şi a viziunii IESF de a avea industria mondială de esports unită. Oraşul bogat din punct de vedere cultural şi centrat pe tineret este pregătit să primească familia World Esports. Iaşul are toată încrederea şi sprijinul nostru pentru a oferi un campionat excepţional în 2023", a declarat Secretarul general al IESF, Boban Totovski.

"Iaşul este un oraş dinamic şi plin de energie. Avem cea mai tânără populaţie din România, un tineret creativ şi pasionat de tot ceea ce presupun gamingul şi lumea esports. Fiind un oraş care este inima culturii şi istoriei din România şi, în acelaşi timp, un hub IT&C într-o creştere remarcabilă, avem toate premisele pentru a organiza cea de-a 15-a ediţie a WE Championships într-un mod memorabil. Suntem entuziasmaţi să dezvoltăm împreună viitorul industriei de esports, împreună cu Federaţia Internaţională de Esports!", a decarat viceprimarul Daniel Juravle, prezent la eveniment.

"Cu o implicare a instituţiilor publice de pe plan local, dar şi a operatorilor privaţi din toate domeniile necesare realizării unui astfel de eveniment de anvergură, ediţia din 2023 este prima demarată şi organizată de o municipalitate. Astfel, suntem prima Primărie care demarează şi se implică în organizarea unui asemenea proiect! Am demonstrat în ultimii ani potenţialul pe care îl are oraşul nostru pentru investitorii din mai toate domeniile, dar cu precădere pentru cei din zona IT. Avem obligaţia de a preîntâmpina nevoile imediate ale ieşenilor, dar şi responsabilitatea pentru generaţiile viitoare de a crea un mediu prielnic pentru dezvoltarea unor noi sectoare şi industrii, aşa cum sunt cele de Gaming şi Esport", a declarat primarul Mihai Chirica.

Alte știri din E-Sports