Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Popice / Bowling
Grecul Georgios Stefanidis a câștigat cea de-a noua ediție a Turneului Internațional de Bowling din RomâniaIDM Club
09 Oct 2018

Grecul Georgios Stefanidis a câștigat cea de-a noua ediție a Turneului Internațional de Bowling din România

Jucătorii din echipa Greciei au urcat pe podium la toate categoriile singurului turneu Internațional de Bowling în sistem open din România, desfășurat în București în perioada perioada 29 septembrie – 7 octombrie, sub egida World Bowling şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF). Georgios Stefanidis l-a învins în runda finală pe Nikolaos Boufesis, câștigând cea de-a noua ediție a turneului IBIBO la categoria A. Premiul I la categoria B a fost câștigat de românul Stan Onu Liviu.

Georgios Stefanidis (27 de ani), câștigătorul premiului I la categoria A (clasa profesionistă), participă la competiția IBIBO din 2011, iar cel mai bun rezultat obținut până acum a fost câștigarea premiului III în 2016.

„România este o țară ospitalieră, iar atmosfera de la IBIBO este foarte specială. Mă simt foarte bine aici și voi continua să particip la competiție. Am avut emoții în finală - a fost o provocare să joc în finală împotriva lui Nikolaos, un prieten și un jucător foarte bun. Nikolaos a avut un parcurs foarte bun și a reușit multe strike-uri, dar sunt foarte fericit că am reușit să îl înving”, a declarat Georgios Stefanidis. 

Locul al treilea în clasament a fost ocupat de jucătorul din România Alexandru Arbanas, care a fost învins în semifinală de Nikolaos Boufesis, cu o diferență de 46 de puncte. Alexandru face parte din lotul național de bowling al României.

„Nivelul de dificultate al competiției a fost foarte ridicat, dar jucătorii au reușit să ia decizia corectă în ceea ce privește trasa de urmat și au reușit multe strike-uri în finală, oferind un spectacol inedit. Anul acesta a participat la competiție cel mai tânăr jucător din istoria turneului, grecul Xidas Giannis, în vârstă de 10 ani. De asemenea, competiția a atras mulți jucători români, care sunt la prima participare la turneu. Acest este sport este din ce în ce mai popular la nivel național, iar  oamenii înțeleg beneficiile pe care le oferă pentru dezvoltarea abilităților personale, cum ar fi capacitatea de coordonare și atenție, dar și  beneficiile pentru sănătate,” declară Marius Briciu, director IDM Club și managerul echipei de organizare a IBIBO 2018.

 

Rezultate turneu

Fondul de premiere din acest an a acoperit premiile pentru primii 40 de jucători clasați la categoria A (clasă profesionistă) și pentru primii care au înregistrat cele mai bune rezultate din categoria B (clasă semiprofesionistă). Premiul special al turneului, pentru cel mai mare scor, în valoare de 150 de euro a fost câștigat de grecul Lyratzis Konstantinos, care a obținut 300 de puncte.

Clasament

Clasa A (profesionistă)

Clasa B (semiprofesionistă)

I

Stefanidis Georgios (Grecia)

Stan Onu Liviu (România)

II

Boufesis Nikolaos (Grecia)

Marinescu Cristian (România)

III

Arbanas Alexandru (România)

Stamatiou Orestis (Grecia)

IV

Shouvkun Andrii (Ucraina)

Lapidot Yuval (Israel)

V

Pohler Lars (Germania)

Dragomir Virgil (România)

 

La competiție au participat sportivi din: Bulgaria, Elveția, Cipru, Germania, Danemarca, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Irlanda, Israel, Lituania, Olanda, România, Slovacia, Suedia, Turcia și Ucraina.

Turneul IBIBO 2018 a fost susținut de partenerii: Sivissidis Billiard & Bowling, Carlsrom Beverage (Carlsberg), Global 900, Storm și Roto Grip.

Alte știri din Popice / Bowling