Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Șah
Germania învinge România în Turneul RegilorOctav Ganea / Mediafax Foto
03 Nov 2015

Germania învinge România în Turneul Regilor

Germania a învins, marți, România cu scorul de 3,5-1,5, în meciul echipelor masculine din cadrul Turneul Regilor la șah, ajuns la ediția a IX-a. În asemenea competiții, victoria contează un punct, iar meciul egal 0,5.

Iată rezultatele din cele cinci runde ale meciului: 1. Germania - România 3,5-1,5; 2. România - Germania 2,5-2,5; 3. Germania - România 2-3; 4. România - Germania 2-3; 5. Germania - România 3-2.

Turneul a avut loc în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie, în localitatea Mediaș, iar echipele au fost formate din câte cinci jucători, cu un junior în fiecare formație.

Pentru Germania au concurat Daniel Fridman, Rainer Buhmann, Dennis Wagner, Matthias Bluebaum și Alexander Donchenko. Echipa României a avut în componență pe Constantin Lupulescu, actualul campion național, Mihail Marin, Mircea Pârligras, Vladislav Nevednichy și Bogdan-Daniel Deac.

Marea surpriză a turneului a fost jucătorul român Bogdan-Daniel Deac, de numai 14 ani, care l-a învins, marți, pe germanul Alexander Donchenko. În runda secundă, Bogdan a câștigat și la primul jucător german, Daniel Fridman. Cu aceste două victorii, precum și cu trei remize, Bogdan a reușit să obțină cel mai bun procentaj din cei zece concurenți. El a fost declarat câștigătorul Turneului Regilor, la individual, ediția 2015.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Șah