Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Federația Română de Atletism desemnează atleții anului 2022
12 Dec 2022

Federația Română de Atletism desemnează atleții anului 2022

Într-o postare pe contul oficial de Facebook, Federația Română de Atletism anunță că va premia atleții care s-au remarcat în acest an competițional, vineri, 16 decembrie. Alături de aceștia vor fi recompensați și antrenorii care îi pregătesc.

Astfel, Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului) a fost desemnată „Atleta anului”. La Campionatele Europene de  la Munchen, Bianca (antrenor Mihaela Melinte, SCM Bacău-CSA Steaua București) a cucerit medalia de aur, după o pauză de 20 de ani. În plus, la Campionatele Mondiale din iulie, de la Eugene (Oregon, SUA), Bianca a fost a șasea, la fel ca la ultima ediție a JO.

„Atletul anului” este Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), atletul fiind legitimat la CSA Steaua București-CSM Onești, avându-l ca antrenor pe Teodor Agachi. Alin a ocupat locul șapte la Mondiale, aceeași poziție ca în întrecerea continentală.

La Tineret (U23) lider este Mihai Sorin Dringo (CSU – CSM Oradea, antrenor Robert-Ștefan Olah). Alergătorul de 400 m a avut în acest an următoarele rezultate: al cincilea la CE U23 – 400 m,  locul 1 la Campionatul Balcanic de seniori – 400 m, Record Național de seniori  și U23– 45,38, Record Național de sală U23 – 46,79, Record Național de sală seniori 4x400 m 3:10,36.

Premiat la categoria U18 este Mihai Motorca, locul trei la Campionatele Europene la aruncarea discului (Club CS Gloria Arad, antrenor Constantin Miclea). Totodată, arădeanul a câștigat medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European și la Campionatele Balcanice U18.

La categoria Alergare Montană au fost nominalizate două atlete:

Denisa Dragomir (FC Argeș Pitești, antrenor Valentin Coroja), dublă campioană a lumii la CM de Skyrunning și la Mondialele de alergare montană din Thailanda.

Mădălina Florea (CSM Sighișoara, antrenor Ioan Avram) a devenit în acest an  vicecampioană europeană la alergare montană și medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de alergare montană uphill.

Alte știri din Atletism