Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
FOTE: Aur și argint pentru gimnastele din Team Romania
27 Iul 2022

FOTE: Aur și argint pentru gimnastele din Team Romania

Reprezentantele României din competiția feminină de gimnastică și-au demonstrat clasa și au cucerit medaliile de AUR la echipe și ARGINTUL, la individual compus la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Banska Bystrica 2022.

Echipa feminină de gimnastică a României, în componența Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Voinea, a câștigat AURUL, primul titlu pentru delegația României la Festivalul din Slovacia.

Tricolorele, însoțite de antrenorii Lucian Sandu și Camelia Voinea, au concurat în prima subdiviziune și s-au bătut pentru titlu cu reprezentatele Germaniei și Italiei, iar la final, cu un total de 102.950 puncte, au urcat pe prima treaptă a podiumului.

La individual compus, Amalia Puflea, care se pregătește la Centrul Național Olimpic pentru Juniori de la Deva, a fost la mare luptă pentru titlu cu nemțoaica Helen Kevrig.  Amalia a obținut 13.250 puncte la sărituri, 12.500 p la paralele, 12.900 p, la bârnă și 13.000 p, la sol, iar cu totalul de 51.650 puncte și-a adjudecat argintul, la doar o zecime de aurul cucerit de reprezentanta Germaniei.
Medalia de bronz a fost obținută de franțuzoaica Lilou Viallat.

Amalia Ghigoarță a terminat pe locul 5 la individual compus

Româncele se vor lupta pentru podium și în toate cele patru finale pe aparate. Sabrina Voinea va evolua la sărituri și sol, Amalia Ghigoarță la paralele, Amalia Puflea, la bârnă și sol.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Juniori