Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
FIBA Europe Cup: Victorii pentru ambele formații româneștiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
26 Ian 2021

FIBA Europe Cup: Victorii pentru ambele formații românești

În bula epidemiologica de la Istanbul, CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu au debutat cu victorii în grupa D a FIBA Europe Cup și se înscriu cu șanse bune la obținerea primelor două locuri ce aduc calificarea în ”round of 16”.

În primul meci al zilei de astăzi disputat în BJK Akatlar Arena, BC CSU Sibiu a trecut de bulgarii de la BC Balkan Botevgrad după ce și-au impus superioritatea încă din primul sfert, încheiat cu +12 pe tabelă, 30:18. Isaiah Philmore a fost MVP-ul partidei cu 24 de puncte (5 din 6 de 3 puncte) și 9 recuperări, fiind secondat de Chris Cooper cu 16 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă.

Gazdele de la Besiktas ICRYPEX Istanbul erau favorite ale celei de-a doua partide, însă CSM CSU Oradea a beneficiat de lipsa din tribune a înflăcăraților suporteri turci și a putut să gestioneze cu calm jocul. După un start echilibrat, elevii lui Cristian Achim s-au distanțat treptat până la pauza mare, când au intrat la cabine cu +11 pe tabelă, apoi gazdele au reușit să se apropie la o posesie, 58:56 la jumătatea sfertului 3. Două triple ale lui Giordan Watson au picat în acest moment delicat și le-au dat moral orădenilor, care s-au distanțat din nou și aveau +14, 80:66, la jumătatea ultimului sfert pentru a încheia cu 91:83. Cele mai multe puncte pentru orădeni au fost înscrise de Dragan Zekovic, 22, fiind urmat de Aaron Broussard și Giordan Watson cu câte 15 și Garlon Green cu 14.

Victoriile de astăzi trebuie dublate joi, caz în care ambele formații se vor califica în faza superioară indiferent de rezultatul întâlnirii directe dintre ele programate vineri.

 

Iată programul și rezultatele grupei D:

Marți, 26 ianuarie

BC CSU Sibiu – BC Balkan Botevgrad  88:75 (30:18, 23:23, 23:16, 12:18)

CSM CSU Oradea - Besiktas ICRYPEX Istanbul  91:83 (24:22, 27:18, 16:23, 24:20)

Joi, 28 ianuarie

BC Balkan Botevgrad – CSM CSU Oradea

Besiktas ICRYPEX Istanbul – BC CSU Sibiu

Vineri, 29 ianuarie

CSM CSU Sibiu – CSM CSU Oradea

BC Balkan Botevgrad - Besiktas ICRYPEX Istanbul

Alte știri din Baschet