Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
FC U Craiova va juca barajul pentru Conference League cu echipa de pe locul 3Cătălin Ciupureanu / SportPictures.eu
26 Mai 2023

FC U Craiova va juca barajul pentru Conference League cu echipa de pe locul 3

O adevărată finală a play-out-ului, meciul din Bănie dintre FC U Craiova și FC Voluntari contând pentru accederea în finala disputei pentru ultimul loc de Conference League a oferit chiar mai mult dramatism decât finala Cupei României disputată în urmă cu doar două zile.

Un joc intens în care o greșeală combinată a lui Matricardi și Popa a dus la deschiderea scorului în minutul 36. O minge lungă pentru Chițu a fost degajată de Matricardi în atacantul gazdelor și balonul a sărit cu noroc pe lângă portarul ilfovenilor, ieșit inoportun dintre buturi la marginea careului, iar Chițu a îndeplinit o formalitate trimițându-l din apropiere în poarta goală.

Lucrurile au căpătat o turnură și mai favorabilă pentru olteni în minutul 60 când Popa le-a mai făcut un cadou la șutul lui Baeten din afara careului la care nu a reușit să rețină balonul din plonjon și l-a scăpat în plasă. Jocul părea încheiat în minutul 64 când Chițu a reușit dubla cu un șut din interiorul careului după pasa lui Bauza ce l-a lăsat singur cu Popa. Echipă cu 13 meciuri consecutive fără înfrângere, FC Voluntari nu a renunțat la luptă și insistența ofensivă este răsplătită în minutul 78 de golul înscris de Aliji cu un șut din voleu de la 20 de metri. Meciul se încinge în minutul 82 când arbitrul Horațiu Feșnic a dictat lovitură de pedeapsă la un henț în urma unui șut al lui Henriques, fază după care „centralul” îi arată lui Aliji al doilea cartonaș galben. Ilfovenii au exultat după ce Sigurjonsson a transformat de la punctul cu var, dar misiunea lor devenea mai complicată în 10 oameni. Cu toate acestea, la ultima fază a celor 7 minute de prelungiri au obținut egalarea prin Dumiter, apărut oportun la 6 metri pentru a relua cu capul centrarea din corner a lui Sigurjonsson.

S-a intrat în prelungiri, acolo unde Van Durmen (min. 100) nu a putut să-l învingă din alunecare pe Popa, iar Gurău a reținut pe linia porții șutul lui Sigurjonsson (min. 109) din lovitură liberă. S-a intrat la lovituri de departajare, unde succesiv Sigurjonsson, Duarte, Răduț și Baeten înscriu și egalitatea se menține, apoi Armaș trimite în bară. Oltenii nu profită deoarece Asamoah este „ghicit” de Popa, apoi Matricardi înscrie. Sidibe egalează, Dumiter și Zanfir punctează pentru 4-4, pentru ca Paz să lovească și el bara. Ganea transformă și cu 5-4 după loviturile de departajare FC U Craiova va lupta în meciul decisiv pentru a obține accesul în Conference League cu echipa de pe ultimul loc al podiumului play-off-ului, poziție pentru care se luptă la distanță CFR Cluj și Universitatea Craiova.

 

FC U Craiova - FC Voluntari 5-4 d.l.d. (1-0, 3-3, 3-3)

Au marcat: Chițu (min. 36 și 64), Baeten (min. 60)/Aliji (min. 78), Sigurjonsson (min. 85 pen.), Dumiter (min. 90+7)

FC U Craiova (antrenor Nicolo Napoli): Gurău – Negru, Duarte, Danny Henriques, Mascarenhas (min. 101 Sekou Sidibe) - Dr. Albu (min. 101 I. Zanfir), Achim (min. 101 Asamoah) - Baeten, Bauza (min. 89 G. Ganea), Bahassa (min. 71 van Durmen) – A. Chiţu (min. 85 Huyghebaert)

FC Voluntari (antrenor Liviu Ciobotariu): M. Popa – Ricardinho (min. 79 C. Paz), Matricardi, Armaş - Marcelo Lopes (min. 91 Al. Vlad), U. Meleke (min. 79 Helder Tavares), Sigurjonsson, Aliji – V. Raţa (min. 62 M. Răduţ), D. Florea (min. 79 Dumiter), Damaşcan (min. 70 A. Meleke)

Alte știri din Liga 1