Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Biliard / Snooker
powered by Real Snooker
Etapa a doua a Ligii Naționale de snooker va avea loc în week-endRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Feb 2017

Etapa a doua a Ligii Naționale de snooker va avea loc în week-end

În perioada 2-5 februarie, la Centrul Național de Snooker din București, va avea loc a doua etapă a Ligii Naționale de Snooker, ediția 2017. Față de anul trecut, Federația Română de Snooker a operat unele modificări, legate de modalitatea de disputare a concursurilor.

Astfel, pe tabloul primului eșalon valoric vor fi admiși acum 32 de jucători, în loc de 24 cum erau până acum. Primul tur va propune dueluri între jucătorii clasați în ierarhia națională între locurile 17 și 32, după care, învingătorii acestora, încrucișează tacurile cu cei situați în marja pozițiilor 9 și 16.

Primii 8 clasați sunt considerați capi de serie și sunt exceptați de la primele două tururi. Până la faza optimilor de finală, se joacă după sistemul 3 frame-uri din 5. În sferturile de finală meciurile sunt mai lungi, 4 din 7, după care în semifinale se utilizează sistemul 5 din 9. Finala înseamnă un duel programat duminica de dimineață, câștigător urmând a fi declarat cel care ajunge primul la 6, într-un maximum de 11 frame-uri. Prima etapă, desfășurată în aceeași locație, în luna ianuarie, a fost adjudecată de campionul național en-titre, Andrei Orzan.

La fiecare etapă, în funcție de faza în care s-a ajuns, jucătorii primesc puncte care se cumulează până la finalul calendarului competițional.

Alte știri din Biliard / Snooker