Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Erste Liga: Echipele românești, protagoniste în semifinaleBogdan Balas / SportPictures.eu
22 Mar 2024

Erste Liga: Echipele românești, protagoniste în semifinale

Astăzi a început faza semifinalelor Erste Liga, competiție regională care a avut la start trei formații românești și alte 7 din Ungaria. La fel ca în edițiile anterioare, CSM Corona Brașov, ACSH Gheorgheni și SC Miercurea Ciuc au avansat în fazele superioare ale competiției și fac parte din cvartetul rămas în luptă pentru trofeu.

CSM Corona Brașov a încheiat sezonul regulat pe locul 2 și în sferturile de finală a dispus cu 4-2 la general de DVTK Jegesmedvék după ce maghiarii au învins în primele două partide disputate pe patinoarul Olimpic din orașul de sub Tâmpa. ACSH Gheorgheni a închis podiumul ierarhiei sezonului regulat și nu a avut probleme în fața echipei de pe locul 6, Ujpest, în fața căreia s-a impus în minim de meciuri. Astăzi, CSM Corona Brașov și ACSH Gheorgheni s-au întâlnit în primul meci din seria de maxim 7, gazdă fiind echipa mai bine clasată la finele sezonului regulat. În fața a 1.400 de spectatori, brașovenii s-au impus cu 5:3 (1:1, 3:1, 1:1) și au șansa ca sâmbătă să-și mărească avansul după al doilea meci de pe teren propriu.

După ce a terminat sezonul regulat pe locul 5, SC Miercurea Ciuc a avut parte de un duel mai echilibrat cu Budapest Akademia, formația de pe locul 4. Împărțindu-și victoriile în primele 4 partide cu scoruri la limită, ciucanii au fost mai atenți și le-au câștigat în prelungiri pe următoarele două și au avansat în semifinale. Aici ei au în față echipa campioană a sezonului regulat, FTC-Telekom, pe terenul căreia au repurtat astăzi un succes important. Două goluri marcate în ultimele 70 de secunde le-a adus victoria cu 4:2 (1:0, 0:1, 3:1) și speră ca mâine să se impună și în al doilea meci de pe gheața de pe arena Tüskecsarnok.

Alte știri din Hochei