Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Erste Liga: ACSH Gheorgheni câștigă trofeul competiției regionaleSportPictures.eu
01 Apr 2023

Erste Liga: ACSH Gheorgheni câștigă trofeul competiției regionale

După ce a încheiat sezonul regulat pe locul 2 din 10 participante, ACSH Gheorgheni reușește să câștige trofeul Erste Liga cu 4-3 la general în fața celor de la FTC-Telekom.

Meciul decisiv al finalei s-a disputat la Gheorgheni vineri seară, iar jucătorii pregătiți de Szilassy Zoltán s-au impus cu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) prin golurile înscrise de Vincze Péter (min. 17:27) și Matias Petteri Haaranen (min. 43:17). Derularea celor 7 meciuri ale finalei a fost una dramatică, harghitenii pierzând primele două partide disputate pe teren propriu, au obținut apoi o victorie esențială pe patinoarul Tüskecsarnok ce i-a menținut în viață, dar au cedat în meciul 4. O victorie categorică, 5:1 pe teren propriu a accentuat suspansul și o repriză a 3-a de senzație în meciul 6 disputat la Budapesta a întors tabela de la 1:3 la 4:3 și le-a dat harghitenilor ocazia de a lupta cu trofeul pe masă în fața propriilor suporteri. Ceea ce au și făcut aseară și și-au trecut în cont primul trofeu important din istorie. ACSH Gheorgheni păstrează trofeul în România după ce SC Miercurea Ciuc l-a câștigat doi ani consecutiv.

Până în finală, ACSH Gheorgheni a eliminat în sferturi cu 4-0 pe Dunaújvárosi Acélbikák, iar în semifinale a dispus de CSM Corona Brașov cu 4-3 cu victoria decisivă obținută în prelungiri. Brașovenii eliminaseră în sferturi pe deținătoarea la acel moment a titlului, SC Miercurea Ciuc cu 4-1 la general.

Alte știri din Hochei