Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Eduard Novak, vicecampion mondial în proba de fondDan Duta / Mediafax Foto
01 Aug 2015

Eduard Novak, vicecampion mondial în proba de fond

Campionul paralimpic Eduard Novak a ocupat sâmbătă locul II în proba de fond a Campionatului Mondial de Paraciclism de la Nottwill, Elveția, rezultat care îi dă speranțe mari pentru anul viitor, la Rio.

Eduard Novak a declarat imediat după cursă, potrivit unui comunicat la echipei Tușnad Cycling Team, că este extrem de fericit pentru acest rezultat, mai ales că a avut ca adversari sportivi cu dizabilități minore, întrucât categoria la care concurează s-a schimbat foarte mult în ultimii ani.

'Sunt foarte fericit pentru acest rezultat datorită faptului că, în ultimii doi ani, categoria s-a schimbat foarte mult. Din păcate categoria noastră permite acum și sportivi cu categorii foarte minore de handicap și am ajuns ca noi, sportivii cu proteză, să concurăm cu cicliști aparent valizi și ne este foarte greu. A fost o cursă foarte grea, un circuit cu foarte multe cățărări abrupte, un circuit foarte competitiv și la urmă am rămas 8, cu cei din categoria C5, care au dizabilități minore, dar la finish am reușit să ajung pe locul al doilea. Sunt extrem de fericit și acest rezultat îmi dă mari speranțe pentru Jocurile Olimpice', a declarat Eduard Novak.

Proba de fond a fost câștigată de Patrik Kuril, din Slovacia, iar locul trei a fost ocupat de Serghei Pudov, din Rusia.

În proba de contratimp a aceleiași competiții, Eduard Novak s-a clasat pe locul 8.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Ciclism