Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Echipa olimpică a României pentru PyeongChang 2018 a fost prezentată oficialCOSR.ro
31 Ian 2018

Echipa olimpică a României pentru PyeongChang 2018 a fost prezentată oficial

Echipa Olimpică a României, care va participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang în perioada 9-25 februarie 2018, a fost prezentată oficial în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani.

La evenimentul transmis in direct pe TVR HD au fost prezenti Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania, Kim Eun Joong, ambasadorul Coreei de Sud, Cosmin Butuza Secretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului, George Boroi, secretar general al COSR, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducatori ai cluburilor si federatiilor nationale sportive, precum si personalitati ale miscarii olimpice romanesti.

Presedintele COSR s-a adresat celor prezenti in deschiderea ceremoniei de prezentare. “Este un moment de bucurie si emotie. Este bucuria care ne umple inimile de fiecare data cand familia olimpica se strange pentru un nou eveniment, pentru o noua provocare! Doresc sa va felicit in primul rand, deopotriva sportivi si antrenori, pentru munca si eforturile pe care le-ati facut pentru a ajunge aici. Jocurile Olimpice reprezinta competitia suprema, iar participarea in sine este o performanta, venita in urma unui riguros proces de calificari. Mergeti cu toata increderea si fiti permanent animati de ideea ca puteti. Avem dreptul sa speram, avem dreptul sa credem in noi, avem dreptul sa vrem sa castigam. Nimeni nu e infrant inainte de competitie, nimeni nu e castigator inainte de competitie. Voi sunteti cei care puteti scrie istorie. Mergeti cu incredere la PyeongChang, cu bucuria de a participa la competitia suprema si cu mandria de a reprezenta o Romanie care va iubeste si va sustine. Transmiteti tuturor mesajul nostru de pace, respectul pentru spiritul si valorile olimpismului”.

Octavian Morariu a transmis mesajul CIO pentru Echipa Olimpica a Romaniei, ambasadorul Coreei de Sud le-a urat succes reprezentantilor Romaniei la PyeongChang 2018, iar Sandra Izbasa a impartasit sportivilor cateva dintre trairile si experientele sale in intrecerile olimpice.

Juramantul olimpic a fost rostit de Mihai Petru Ungureanu, cel care va purta drapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a PyeongChang 2018.

Prima parte a delegatiei Romaniei, formata din loturile de biatlon, sanie, schi alpin si schi sarituri, va pleca spre PyeongChang in aceasta seara. Componentii lotului de schi fond si ai echipajelor masculine de bob patru persoane si skeleton vor pleca joi, 1 februarie, iar vineri, 2 februarie  vor pleca fetele din echipajele de bob doua persoane si skeleton, si baietii din bobul de doua persoane.
 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Sporturi de iarnă