Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U21: Tricolorii se impun fără emoții în MaltaSportPictures.eu
08 Sep 2020

EURO U21: Tricolorii se impun fără emoții în Malta

Pe stadionul Centenarului din Ta’ Qali, tricolorii mici au repurtat cea de-a doua victorie sub comanda lui Adrian Mutu și sunt în grafic pentru calificarea la turneul final de anul viitor. Malta, ocupanta ultimului loc în grupa a 8-a, nu a putut emite pretenții în fața unei formații dezinvolte în exprimare care a avut în tripleta ofensivă Man-Costache-Mihăilă arma care a făcut diferența.

Colaborarea dintre Mihăilă și Man care a decis succesul României la Turku în urmă cu patru zile a dat roade în minutul 6 al partidei din această seară, olteanul lansându-l cu o pasă lungă în jumătatea adversă pe mijlocașul celor de la FCSB, care a preluat, a intrat în careul advers, s-a descotorosit de fundașul care îl talona cu un stop cu călcâiul și l-a executat pe portarul gazdelor cu un șut simplu la colțul lung. Costache putea dubla avantajul de pe tabelă în minutul 10 după o acțiune personală, dar șutul său cu exteriorul la colțul lung avea șanse mici să prindă cadrul porții, apoi tot el a solicitat penalty la intervenția portarului Aquilina din minutul 27, însă ”centralul” a lăsat jocul să continue. După ce șutul puternic al lui Mihăilă din minutul 32 a fost respins de Aquilina și Costache l-a imitat cinci minute mai târziu, în minutul 40 Mihăilă este faultat în careu și Costache transformă exemplar livitura de pedeapsă.

După pauză Ciobanu lovește transversala în minutul 64 cu un șut din afara careului, iar în minutul 82 Cîmpanu execută o lovitură de colț de pe flancul drept și îl găsește singur în careul mic pe colegul său de club Haruț, care reușește să trimită în plasă după o preluare nereușită. Aceasta a fost povestea unei formații under 21 a României care sub bagheta lui Adrian Mutu arată o consistență din ce în ce mai mare în exprimare și relații de joc îmbunătățite, semne dătătoare de speranță înaintea meciurilor decisive cu Ucraina în deplasare și cu Danemarca pe teren propriu.

 

Malta - România 0-3 (0-2)

Au marcat: Man (min. 6), Costache (min. 41 pen.), Haruț (min. 82)

Malta (antrenor Silvio Vella): Aquilina – Shaw, Borg (min. 20 Zammit), Pulis, Satariano – Busuttil (min. 66 Beerman), Dimech, Attard (min. 84 Xuereb), Grech – Portelli (min. 46 Spiteri), Mbong

România (antrenor Adrian Mutu): Vlad - Haruț, Chindriș, Ghiță, Opruț - Olaru (min. 82 Itu), Marius Marin, Casap (min. 57 Ciobanu) – Man (min. 82 Cîmpanu), Costache (min. 73 Ganea), Mihăilă (min. 73 Mățan)

În celelalte meciuri ale grupei disputate astăzi s-au înregistrat rezultatele Finlanda – Ucraina 0-2 și Irlanda de Nord – Danemarca 0-1.

 

Clasamentul grupei a 8-a este următorul:

1. Danemarca                    7              6              1              0              15:6        19

2. România                          7              5              1              1              17:4        16

3. Ucraina                            6              2              1              3              9:9          7

4. Finlanda                          7              2              1              4              9:11        7

5. Irlanda de Nord            7              1              3              3              4:7          6

6. Malta                               6              0              1              5              1:18        1

 

Următoarele meciuri ale grupei a 8-a se vor desfășura după următorul program:

9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca

13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda

noiembrie 2020: Malta – Ucraina

noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Pentru ultimele două runde, datele de desfășurare a partidelor se vor stabili ulterior de către forul european.

Alte știri din Juniori