Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U21: Târnovanu salvează singurul punct al RomânieiGerge Ilinca / SportPictures.eu
27 Iun 2023

EURO U21: Târnovanu salvează singurul punct al României

România încheie turneul final al UEFA U21 Championship 2023 cu un singur punct acumulat în grupa B în ultima partidă disputată contra Croației pe arena din Ghencea.

A fost un meci de consolare între două echipe deja eliminate încă din faza grupelor, o șansă pentru ambele combatante de a ieși din scenă cu o impresie bună. Trupa pregătită de Emil Săndoi a avut inițiativa în prima parte a meciului, Louis Munteanu semnând prima ocazie în minutul 19 cu un șut din careu după o pasă a lui Octavian Popescu. Mijlocașul celor de la FCSB a trecut la finalizare în minutul 23 când a ajuns în 6 metri după o combinație cu Ișfan, dar portarul croaților, Pandur, a fost pe fază și a respins cu un reflex. Cu o posesie mai bună, croații ratează o triplă ocazie în minutul 38, Târnovanu respingând două șuturi, cel din afara careului trimis de Baturina și reluarea din apropierea porții a lui Beljo, pentru ca pe a doua respingere Vidovic să trimită în transversală. Pantea a fost la rândul său în poziție de a înscrie în minutul 40 după o pasă în adâncime a lui Markovic și un șut de la limita careului pe direcția lui Pandur.

Repriza secundă a fost mai puțin ofertantă, abia pe final de meci Târnovanu reușind să blocheze șutul lui Frigan (min. 80) și cel al lui Perkovic (min. 86), lovitura de cap a lui Frigan (min. 89) și șutul lui Sego (min. 90), iar Dican a intervenit decisiv la șutul din colțul careului mic trimis de Fruk (min. 84).

S-a încheiat 0-0, rezultat în urma căruia România a terminat pe ultimul loc în grupă cu un punct și golaveraj 0-4.

 

România – Croația 0-0 (0-0)

România (antrenor Emil Săndoi): Târnovanu - Pantea, Racoviţan, Dican, Ţicu - Işfan (min. 89 Miculescu), Dr. Albu, Lixandru - L. Munteanu (min. 74 Mazilu), Markovic (min. 46 Bîrligea), Oct. Popescu (min. 60 Petrila)

Croația (antrenor Dragan Skocic): Pandur - Sigur, Franjic (min. 46 Galesic), Perkovic, Krizmanic – Vidovic (min. 67 Sego), Hodza (min. 46 Prsir), Bulat (min. 79 Palaversa), Baturina - Frigan, Beljo (min. 68 Fruk)

Alte știri din Juniori