Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U21: A doua înfrângere în grupă pentru tricoloriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
24 Iun 2023

EURO U21: A doua înfrângere în grupă pentru tricolori

Autogolul lui Dican din minutul 89 al partidei cu Ucraina de pe arena din Ghencea a pecetluit eliminarea tricolorilor mici încă din faza grupelor turneului final al UEFA U21 Championship 2023.

Început cu înfrângerea categorică din primul joc, cel contra Spaniei, parcursul trupei pregătite de Emil Săndoi în grupa B a continuat cu o nouă înfrângere încasată în fața unui adversar mai consistent în exprimare. Forțați să obțină cel puțin un punct pentru a mai spera la obținerea unui loc 2 ce le aducea calificarea în sferturile de finală, tricolorii au început încrezători meciul și au avut cateva faze mai periculoase la poarta apărată de Trubin prin Louis Munteanu (min. 3 și 5) și Petrila (min. 7) fără a da mari emoții portarului ucrainean. Replica, mult mai tăioasă, a venit în minutul 11 la pătrunderea lui Kashchuk, șutul plasat trimis la firul ierbii obligându-l pe Târnovanu să se întindă pentru a îndepărta balonul. Dialogul celor doi s-a repetat în minutul 24, când din nou portarul tricolorilor a avut câștig de cauză, și în minutul 37, de această dată ucraineanul ratând cadrul porții. Tricolorii revin mai periculos în atac și încheie repriza cu o bună ocazie semnată de Markovic în minutul 43, șut din întoarcere respins în corner de Turbin.

Ucrainenii au fost mai incisivi în debutul părții secunde și au lovit transversala în minutul 56 prin Sikan, apoi Dragoș Albu încearcă să dea replica în minutul 62, însă execuția sa din poziție ideală la colțul lung nu prinde cadrul porții. Târnovanu are din nou o intervenție sigură în minutul 85 la șutul lui Vanat, însă nu mai are ce face patru minute mai târziu la o minge deviată involuntar cu călcâiul din fața porții de Dican în urma unui șut centrare trimis de Bragaru după o incursiune în flancul stâng. Misiunea tricolorilor a devenit deosebit de grea și nici eliminarea lui Vanat din minutul 90 în urma unei lovituri în figură aplicată lui Racovițan nu a putut să o simplifice.

România pierde cu 0-1 și fără niciun punct după primele două meciuri nu mai poate juca decât pentru o poziție 3, de consolare, în grupă în ultimul meci programat marți contra Croaţiei.

 

România – Ucraina 0-1 (0-0)

A marcat: Dican (min. 89 aut.)

România (antrenor Emil Săndoi): Târnovanu – Pantea, Racoviţan, Dican, Ţicu – Screciu (min. 82 Cîmpanu), Lixandru (min. 82 Vlad Pop) – Işfan, L. Munteanu (min. 57 Dr. Albu), Petrila (min. 57 Oct. Popescu) – Markovic (min. 68 Bîrligea)

Ucraina (antrenor Ruslan Rotan): Trubin – Sych, Batahov, Talovierov, Vivcharenko – Bondarenko (min. 86 Ocheretko), Brazhko (min. 86 Zhelizko) – Kaschchuk (min. 77 Viunnyk), Sudakov, Kryskiv (min. 68 Braharu) – Sikan (min. 68 Vanat)

Alte știri din Juniori