Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
EURO U19: Înfrângere dramatică în prelungiri. Tricolorii ratează barajulFRF.ro
24 Iun 2022

EURO U19: Înfrângere dramatică în prelungiri. Tricolorii ratează barajul

Două meciuri cu înfrângeri la limită îi duceau pe tricolorii U19 la o remiză distanță de obținerea locului 3 în grupa A a Campionatului European U19. Obligată să obțină victoria pentru a-i depăși pe elevii lui Adrian Văsâi, Slovacia, țara gazdă a turneului, a înscris în minutul 90+5 în urma unei lovituri libere acordate gratuit de arbitrul lituanian Edgaras Bučinskas. Centrarea în careul mic al porții apărate de Robert Popa a fost reluată cu capul de Holly, goalkeeper-ul nostru a scos greu de pe linia porții, dar Griger a reluat simplu din 2 metri și a trimis în plasă spre bucuria propriilor suporteri.

Partida a fost abordată de tehnicianul tricolorilor cu o formulă de echipă mai ofensivă decât cele contra mult mai puternicelor reprtezentative ale Franței și Italiei, însă rezultatele nu s-au văzut prin crearea unor ocazii de poartă. Chiar dacă în primele 45 de minute tricolorii au fost mai consistenți decât adversarii lor, Gazi a ratat cea mai mare ocazie a gazdelor în minutul 45 cu un șut din alunecare trimis din apropiere după o greșeală în apărare a băieților noștri.

După pauză, Kopasek (min. 59) a fost blocat de Popa într-o situație de unu la unu, Holly (min. 69) îl pune la treabă pe portarul nostru cu o lovitură de cap, pentru ca în minutul 87 portarul gazdelor, Hrdina, să rețină un șut trimis la firul ierbii de Bodișteanu. Golul primit în prelungirile jocului ne aruncă pe ultimul loc în clasamentul grupei și ratăm participarea la barajul ce ne putea trimite la Campionatul Mondial U20 de anul viitor din Indonezia.

În cealaltă partidă a grupei, Franța – Italia 4-1 (2-1).

 

România U19 – Slovacia U19 0-1 (0-0)

A marcat: Griger (min. 90+5)

România U19 (antrenor Adrian Văsîi): Popa - Coubiș, Gergely, Dănuleasă, Pîrvulescu (min. 90+3 Pantea) - Pandele, Ciuciulete, Andrei (min. 62 Bodișteanu), Radaslavescu (min. 62 Sali), Rareș Ilie (min. 82 Sîrbu) - Chirițoiu (min. 46 Andronache)

Slovacia U19 (antrenor Albert Rusnak): Hrdina - Micuda, Kosa (min. 90+6 Luka), Ujlaky, Kopasek - Halabrin (min. 71 Gajdos), Oravec, Holly - Gazi (min. 60 Misovic), Jambor (min. 71 Griger), Sliacky (min. 60 Sauer)

Alte știri din Juniori