Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF European League: Dinamo și CSM Constanța, victorii de senzațieMihai Neacsu / SportPictures.eu
25 Oct 2023

EHF European League: Dinamo și CSM Constanța, victorii de senzație

O zi excelentă pentru cele două reprezentante ale României în faza grupelor EHF European League la handbal masculin. În grupa H, CSM Constanța a electrizat fanii veniți ca întotdeauna în număr mare în Sala Sporturilor de la malul mării cu o prestație de excepție și o victorie superbă în fața portughezilor de la Sporting CP, principalii favoriți ai grupei. După succesul înregistrat în deplasare pe terenul formației maghiare MOL Tatabanya KC, elevii lui George Buricea au avut un start poticnit în fața sfertfinalistei ediției trecute a competiției și s-au văzut conduși cu 5:1 după numai 5 minute de joc, dar au revenit treptat și au egalat la 12 cu cinci minute înainte de pauză și au intrat la cabine cu deficit minim, 15:16. După ce s-a mers cap la cap în partea a doua a jocului, „delfinii” au reușit să înscrie cu 40 de secunde înainte de ultima sirenă și au reușit să apere avantajul până la final. Scorul final a fost 29:28 (15:16), Komogorov fiind cel mai bun marcator cu 8 goluri, fiind urmat de Aliokhin cu 4 și Nistor cu 3. Marți, 14 noiembrie „delfinii” primesc vizita polonezilor de la KGHM Chrobry Glogow.

O victorie la fel de importantă a fost obținută de campioana Dinamo București în grupa G a competiției. În deplasarea din Franța contra celor de la Chambery Savoie Mont Blanc Handball, elevii lui Xavi Pascual au avut un start mai greu de partidă, dar au turat motoarele și până la pauză aveau un avantaj de 5 goluri, 14:9. În partea a doua a jocului alb-roșiii au continuat forcing-ul și au avut un avantaj și de +10 pe tabelă, scorul final fiind 28:21 (14:9) în favoarea lor. Principalul marcator a fost Akimenko cu 5 reușite, fiind urmat de Kukic și Kasparek cu câte 4 goluri. Runda viitoare alb-roșiii vor juca în deplasare Berlin, cu Füchse.

Alte știri din Handbal