Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF European League: CSM Constanța obține o calificare superbă în faza grupelorSportPictures.eu
02 Sep 2023

EHF European League: CSM Constanța obține o calificare superbă în faza grupelor

CSM Constanța a făcut un meci senzațional în Palau d'Esports de Granollers în meciul decisiv al turului preliminar al EHF European League contra formației spaniole Fraikin BM. Granollers, finalistă a ediției trecute a competiției.

După înfrângerea din urmă cu o săptămână la două goluri, scor 27:29, elevii lui George Buricea au dovedit caracter și determinare și au demonstrat încă din prima repriză a jocului de astăzi că formează o echipă ce merită să evolueze în faza grupelor. „Delfinii” au revenit pe tabelă de la 2:3 la 6:3 în minutul 12 și s-au distanțat la 11:6 în minutul 25 pentru a intra la pauză cu patru goluri avans, 14:10. Chiar dacă Chikovani, un element de bază al defensivei, a fost eliminat cu cartonaș roșu în minutul 37, dar avându-i pe Ravnic și Aliokhin în zi fastă, constănțenii au rezistat asaltului gazdelor din partea a doua a jocului și au încheiat cele 60 de minute cu scorul de 20:18 (14:10), ceea ce le-a permis să intre la loteria aruncărilor de departajare de la 7 metri. Portarul Dan Vasile a fost decisiv pentru calificarea „delfinilor”, având pe parcursul jocului intervenții esențiale în momente critice, așa cum a fost un 7 metri parat la Garcia Robledo cu 3 secunde înainte de finele primei reprize sau intervenția la aruncarea aceluiași Garcia Robledo cu 2 secunde înainte de ultima sirenă. Dar cel mai important moment a fost parada la prima aruncare de departajare a spaniolilor, efectuată de Torriani, avantajul luat fiind decisiv pentru obținerea calificării. Căbuț, Aliokhin, Nistor Ioniță, Stankovic și Ravnic au marcat pentru constănțeni și după 5:4 la loviturile de departajare CSM Constanța a obținut în premieră biletele pentru faza grupelor celei de-a doua competiții europene ca importanță.

„Delfinii” vor evolua începând cu 17 octombrie în grupa H alături de Sporting CP Lisabona (Portugalia), MOL Tatabanya KC (Ungaria) și KGHM Chrobry Glogow (Polonia).

În faza grupelor este prezentă și campioana Dinamo București, aceasta urmând a evolua în grupa G alături de Füchse Berlin (Germania), Chambery Savoie Mont Blanc Handball (Franța) și HC Izvidac (Bosnia Herzegovina).

Alte știri din Handbal