Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF European League: Brăilencele câștigă dramatic la DortmundSabin Malisevschi / SportPictures.eu
12 Nov 2023

EHF European League: Brăilencele câștigă dramatic la Dortmund

HC Dunărea Brăila a terminat victorioasă jocul din Germania cu BV Borussia 09 Dortmund contând pentru turul 3 preliminar al EHF European League.

Handbalistele pregătite de danezul Jan Leslie Lund au avut o prestație remarcabilă contra formației clasate pe locul 3 la finele ediției trecute a campionatului german. În Helmut Körnig Halle din Dortmund, brăilencele au jucat de la egal la egal cu echipa gazdă, combatantele alternând la conducere pe tabelă, dar fără a se distanța la mai mult de două goluri diferență. Conduse cu 24:23 când mai erau 50 de secunde de joc, brăilencele au egalat de la 7 metri prin Liscevic și au marcat golul victoriei în ultima secundă ca urmare a execuției Mireyei Gonzalez, impunându-se cu 25:24 (14:15).

Marcatoarele formației brăilene au fost Mireya Gonzalez, Mohamed – câte 5, Schmelzer, Liscevic – câte 4, Zivkovic, Kanaval – câte 2, Udristoiu, Quintino Ribeiro, Da Silva – câte un gol.

Peste o săptămână brăilencele trebuie să repete pe teren propriu prestația foarte bună pentru a obține calificarea în grupele principale ale competiției, acolo unde este deja calificată direct Gloria Bistrița. Tot săptămâna viitoare, CSM Tg. Jiu va juca sâmbătă și duminică pe teren propriu cele două jocuri contra suedezelor de la Önnereds HK.

Alte știri din Handbal