Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF European League: Brăilencele câștigă cu Thüringer HC și se califică în sferturiSorin Pana / SportPictures.eu
11 Feb 2024

EHF European League: Brăilencele câștigă cu Thüringer HC și se califică în sferturi

În Sala Sporturilor din Buzău, HC Dunărea Brăila a câștigat la pas derbyul grupei B a EHF European League în care a întâlnit Thüringer HC și a trecut la conducerea clasamentului, asigurându-și în același timp calificarea în sferturile de finală ale competiției.

După primele 10 minute în care formația oaspete a condus pe tabelă, elevele danezului Jan Leslie Lund s-au distanțat de la 5:5 la 13:7 în minutul 21 pentru a intra la pauză cu un avantaj de patru goluri, 16:12. Superioritatea brăilencelor s-a concretizat pe tabelă în a doua jumătate a meciului, diferența s-a mărit treptat și au închis partida cu 10 goluri avantaj, scor 33:23 (16:12) cu contrubuția consistentă a portăriței Trusova, care a avut 14 intervenții reușite la 37 de aruncări ale adversarelor.

Golurile brăilencelor în partida de astăzi au fost marcate de Jezic, Gomes da Rocha – câte 6, Zivkovic, Liscevic – câte 4, Kanaval, Araujo, Mireya Gonzalez – câte 3, Udriștioiu, Quintino, Schmelzer, Popa – câte un gol.

Victoria duce HC Dunărea Brăila pe prima poziție în clasamentul grupei B înaintea ultimei etape, în care va întâlni sâmbăta viitoare în deplasare pe Chambray Touraine Handball. Cu 8 puncte, la fel ca Thüringer HC, brăilencele au avantajul rezultatelor directe ținând cont că în Germania au pierdut la patru goluri, 28:32.

Alte știri din Handbal