Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Decathlon lansează Antreprenoriat în mișcare
15 Sep 2021

Decathlon lansează Antreprenoriat în mișcare - un program care oferă inițiere în antreprenoriat și finanțare de 10.000 de euro pentru încurajarea turismului și sportului din Reșița și Caraș-Severin

Decathlon România lansează Antreprenoriat în mișcare, un program de inițiere în antreprenoriat prin care va susține planuri de afaceri și inițiative pentru dezvoltarea sectorului de turism sportiv din Reșița și Caraș-Severin. Programul pilot cu orientare locală, dezvoltat sub umbrela RO Bike Valley și implementat cu sprijinul Primăriei Reșița, își propune să crească spiritul antreprenorial din zonă și să încurajeze inițiative care exploatează potențialul în cele două domenii – turismul și sportul. Antreprenoriat în mișcare deschide o competiție adresată actualilor și viitorilor antreprenori locali care pot beneficia de: sesiuni de coaching și întâlniri cu experți, posibilitatea de a intra în colaborare cu RO Bike Valley și partenerii din comunitate și, la final, o finanțare de 10.000 de euro din partea Decathlon, pentru implementarea celei mai bune propuneri de business local în turismul sportiv, conturată pe parcursul programului.

Înscrierile au loc în perioada 13 – 30 septembrie, pe site-ul www.antreprenoriatinmiscare.ro, iar proiectele selectate de către juriu vor fi anunțate între 5 și 6 octombrie.

Programul Antreprenoriat în mișcare este adresat tuturor celor care doresc să intre în lumea antreprenoriatului prin lansarea unei propuneri de business de la zero sau prin dezvoltarea unei afaceri existente în plan local, care conectează, prin produse sau servicii, sportul cu turismul local. Se pot înscrie atât persoanele fizice – actuali sau potențiali antreprenori, cât și societăți comerciale care activează deja în cele două domenii sau în alte industrii, dar au o propunere de afacere locală pentru creșterea turismului sportiv. Propunerile de afaceri din aria turismului sportiv pot avea în vedere activități de petrecere a timpului liber activ, exploatoare turistică prin sport (cycling, trekking și altele), dar și servicii conexe cum ar fi ateliere de reparații pentru echipamentele sportive, zone de agrement sau produse care susțin cele două domenii.

Pentru selecția participanților există două criterii principale: afacerea pe care o pornesc sau dezvoltă participanții trebuie să susțină îmbinarea turismului cu sportul, iar ideea de afacere trebuie implementată la nivel local, în Reșița sau Caraș-Severin

Programul Antreprenoriat în mișcare a fost lansat sub RO Bike Valley, cu scopul dezvoltării industriei de ciclism și creșterii accesului la sport. În Reșița, am conectat cele două domenii pornind de la potențialul zonei, unde am identificat, alături de partenerii locali, un trend în creștere pentru turismul sportiv. Credem că va fi de interes atât din punct de vedere turistic, cât și de business și lifestyle. Urmărim prin acest program crearea unei rețele locale care să conecteze oamenii cu potențial antreprenorial din zonă. Aceasta este o primă dovadă că Reșița și zona Carașului se află pe harta inițiativelor pe care vrem să le creăm cu partenerii locali sub umbrela Ro Bike Valley.” menționează Raul Buzgar, Production Country Leader Decathlon România.

Ne dorim ca fiecare idee sau afacere care intră în programul Antreprenoriat în mișcare să aibă printre obiectivele sale promovarea zonei către potențiali clienți, atragerea de turiști și practicanți de sport, creșterea gradului de atractivitate a zonei, precum și creșterea economică locală. Mai mult, privim și către o reconectare a localnicilor cu potențialul zonei ce le poate oferi, pe termen lung, noi oportunități profesionale. Fie că vom vorbi de programe de petrecere a timpului liber prin practicarea sportului (trekking, ciclism și altele) sau dezvoltarea unor facilități de cazare care oferă și experiențe în domeniul sportiv, vedem o oportunitate de dezvoltare, cu un impact pozitiv pentru comunitatea noastră” declară Ioan Popa, Primarul Municipiului Reșița.

Cei douăzeci de participanții care intră în competiție în urma selecției vor participa, timp de o lună, la sesiuni de coaching personalizate pe nevoile oricărui antreprenor local. Fiecare participant va avea ocazia să învețe noțiuni de business și să completeze cunoștințele antreprenoriale existente cu un set de idei, surse de inspirație de la experți, antreprenori locali și naționali, să testeze ideile de business și să își creeze noi conexiuni. Sesiunile de întâlnire din cadrul programului vor fi structurate astfel încât participanții își vor putea contura propriile planuri de afaceri într-o formă cât mai clară și cu potențial ridicat de implementare, până la finalul programului.

La închiderea programului, una dintre propunerile de business înscrise de participanți va obține o finanțare de 10.000 de euro din partea Decathlon. Aceasta va putea fi folosită pe parcursul următorului an pentru implementarea noii afaceri sau dezvoltarea afacerii existente. De asemenea, participanții care au făcut parte din program vor intra în comunitatea RO Bike Valley și în funcție de propunerile de business, pot obține sprijin divers din partea Decathlon cum ar fi servicii sau colaborări punctuale.

Antreprenoriat în mișcare va susține dezvoltarea spiritului antreprenorial local, a inițiativelor conexe sportului și turismului și va încuraja potențiali sau actuali antreprenori din zona locală să își extindă sau să dezvolte de la zero o afacere care îmbină creșterea accesului pentru turismul sportiv cu dezvoltarea și valorizarea potențialului atractiv al zonei.

Mai multe detalii despre programul Antreprenoriat în mișcare și despre modalitatea de înscriere pot fi accesate pe website-ul: www.antreprenoriatinmiscare.ro

 

DESPRE DECATHLON ROMÂNIA

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de colaboratori în 2021. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație din domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate - preț foarte bun.

Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta" Fabricat în România".

Alte știri din Business sport