Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
David Popovici aduce Premiul Piotr Nurowski în România
25 Nov 2021

David Popovici aduce Premiul Piotr Nurowski în România

Cel de-al 10-lea Trofeu Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară a fost acordat anul acesta înotătorului David Popovici, care a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale din Europa ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Discursul excelent al tânărului înotător român, rostit liber,cursiv, într-o engleză foarte bună, i-a impresionat pe cei prezenți la cina de gală de la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene, găzduit de localitatea slovacă Samorin, în cadrul căreia a fost decernat trofeul.

David Popovici devine astfel primul sportiv român care reușește să aducă Premiul Piotr Nurowski în România.

Mihai Covaliu și delegația Comitetului Olimpic și Sportiv Român l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a câștigat un aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și s-a clasat pe locul 4 la JO Tokyo 2020, la 100 m liber. ”Nu am avut emoții înainte sau în timpul discursului, dar pe măsură ce ne-am apropiat de momentul desemnării câștigătorului, spiritul competitiv din mine striga și urla câștigă, câștigă!”, a povestit David Popovici imediat după eveniment.

Contracandidatele lui David Popovici la Premiul Piotr Nurowski au fost Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), clasată pe locul 2, Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), ocupanta locului 3, Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism), locurile 4, respectiv 5.

Pe lângă felicitări, David a primit și o bursă de formare de 15.000 de euro, ocupantele locurilor doi și trei au fost premiate cu 8.000, respectiv 5.000 de euro, iar  sportivele de pe pozițiile 4 și 5 au primit 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit în 2010 într-un accident de avion, și se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din acel an.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Natație