Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Astra merge în finală după un scenariu rocambolescRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Mai 2021

Cupa României: Astra merge în finală după un scenariu rocambolesc

Cu alți tehnicieni la cârma echipelor față de manșa tur, meciul decisiv al duelului dintre Dinamo și Astra Giurgiu din semifinalele Cupei României disputat în șoseaua Ștefan cel Mare a fost decis de prelungirile loviturilor de departajare.

Gazdele aveau de anulat un 0-1 ce părea cât un Everest în urmă cu o lună, dar un simplu hop după evoluția în acest interval de timp a ambelor formații. Sub bagheta lui Dusan Uhrin jr, alb-roșiii au legat patru victorii consecutive în campionat și s-au salvat de la retrogradarea directă, iar pe acest ascendent au abordat cu multă încredere partida din această seară contra unei formații care a luat un singur punct în ultimele cinci etape din play-out și a coborât pe loc de baraj. Venirea lui Ionuț Badea, petrecută în urmă cu câteva zile, nu a putut produce schimbări majore în jocul Astrei, dar la nivel mental, al determinării și concentrării pe atingerea obiectivului calificării în finală, rezultatul a fost vizibil.

Giurgiuvenii s-au mobilizat mai bine, s-au completat în defensivă și au făcut față unei avalanșe de ocazii a gazdelor, iar când nu au putut face acest lucru, au fost ajutați de zeița Fortuna. Așa a fost în minutul 15, când Nemec a ratat de puțin întâlnirea cu balonul centrat în fața porții de Morsay. O fază oarecum similară s-a petrecut în minutul 33 la cealaltă poartă, Merloi centrând prin fața porții în careul mic, dar Răduț a fost departe de balon. Graovac deviază decisiv șutul lui Anton (min. 46), Popa reține balonul preluat prea larg în careu de Sorescu (min. 52), Nemec reia cu capul pe lângă poartă (min. 65) și Valentin Gheorghe blochează în două rânduri șuturile lui Mihaiu (min. 70). Popa scoate de sub transversală un șut din lovitură liberă al lui Anton, dar este bătut de un șut ce se dorea centrare al lui Andrei Radu care a trimis balonul în plasă după ce a lovit bara de la colțul lung. 1-0 pentru Dinamo în minutul 89 și calificarea se întrezărea în prelungiri, dar efortul depus în timpul regulamentar suprapus peste ritmul nebun al meciurilor din campionat a dus la diminuarea spectacolului.

S-a ajuns la lovituri de departajare, acolo unde Albentosa a deschis seria cu o execuție impecabilă. Krpic, Fabbrini, Wuthrich, Anton au transformat la rândul lor, apoi Valentin Gheorghe zguduie transversala și ratează. Ricardo Grigore face 4-2 pentru Dinamo, Canadija îi ține pe astrali în viață, apoi a urmat la rând Mihaiu. Prima sa execuție este în dreapta lui Popa, dar portarul giurgiuvenilor a parat, bucuria sa fiind anulată de decizia arbitrului Cătălin Popa de a dicta repetarea execuției pe motiv că acesta nu a stat cu un picior pe linia porții. Mihaiu schimbă colțul, Popa intuiește și parează a doua oară, apoi Jovanovic transformă și prima serie de lovituri se termină la egalitate. Nepomuceno pune balonul la punctul cu var și șutează în transversală, după care Raspopovic transformă și duce Astra în finală.

În cealaltă semifinală, Universitatea Craiova se va deplasa mâine la Târgu Jiu pentru returul cu Viitorul Pandurii la adăpostul unui 3-0 asigurător.

 

Dinamo București - Astra Giurgiu 4-5 d.l.d. (0-0, 1-0, 1-0)

A marcat: A. Radu (min. 89)

Dinamo București (antrenor Dusan Uhrin jr.): Eşanu - Puljici, Albentosa, R. Grigore - Sorescu (min. 75 Blejdea), Gol (min. 85 Nepomuceno), Anton, Fabbrini, S. Filip (min. 62 A. Radu) - Morsay (min. 62 Mihaiu), Nemec (min. 106 Bejan)

Astra Giurgiu (antrenor Ionuţ Badea): M. Popa - David Bruno (min. 91 Raspopovici), Găman (min. 91 Jovanovici), Graovac, Lamanje - Canadija, Boe-Kane - Merloi (min. 80 Stahl), Răduţ (min. 74 Wuthrich), V. Gheorghe - Montini (min. 80 Krpici)

Alte știri din Fotbal