Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Cristina Neagu și Andreea Chițu împart Premiul Național pentru Sport 2015Aleksandar Djorovic / Mediafax Foto
23 Dec 2015

Cristina Neagu și Andreea Chițu împart Premiul Național pentru Sport 2015

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a hotarat cu unanimitate de voturi ca Premiul Național pentru Sport 2015 sa fie acordat, la egalitate, sportivelor Andreea Chitu (judo) si Cristina Neagu (handbal).

In conformitate cu prevederile legale aplicabile, “Ministerul Tineretului si Sportului, cu consultarea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, poate acorda anual "Premiul national pentru sport", in valoare de 30.000 lei, pentru rezultate de exceptie obtinute in anul respectiv, prin ordin al ministrului Tineretului si Sportului, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

Intrucat, potrivit legilor in vigoare, nu poate fi acordat decat un singur Premiu, in 2015 acesta va fi impartit de cele doua sportive. In sedinta Comitetului Executiv (CEx) al COSR de pe 22 decembrie a.c., la care a fost prezenta si Elisabeta Lipa, ministru al Tineretului si Sportului, vicepresedinte al COSR si membru al CEx al COSR, a fost analizata lista cu noua propuneri pe care, alaturi de Andreea Chitu (judo) si Cristina Neagu (handbal), au mai figurat Horia Tecau (tenis), Elizabeta Samara (tenis de masa), Simona Halep (tenis), Ana Maria Popescu (scrima), Marian Dragulescu (gimnastica), Andreea Munteanu (gimnastica), Tiberiu Dolniceanu (scrima).

Membrii CEx ai COSR au tinut seama ca, in 2015, judoka Andreea Chitu a obtinut urmatoarele rezultate in limitele categoriei 52 kg: locul 2 la Campionatul Mondial, locul 1 la Jocurile Europei (JE) si Campionatul European, competitie inclusa in cadrul JE, locul 1 in clasamentul mondial al Federatiei Internationale de Judo si patru turnee internationale castigate, iar handbalista Cristina Neagu, cu echipa nationala a Romaniei, a ocupat locul 3 la Campionatul Mondial (CM), fiind declarata si golgheterul CM, si locul 5 in clasamentul mondial al Federatiei Internationale de Handbal, si a castigat EHF Champions League 2015, cu echipa Budugnost Podgorica.

Alte știri din Judo