Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
Constantin Popovici la Cupa Mondială de sărituri de la mare înălțimecsasteaua.ro
08 Nov 2018

Constantin Popovici la Cupa Mondială de sărituri de la mare înălțime

La Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, la Centrul de Scufundări și Yachting, va avea loc, în perioada 9-10 noiembrie, Cupa Mondială FINA la sărituri în apă. Din partea României participă, în premieră, Constantin Popovici care este legitimat la CSA Steaua București.

Prezența sportivului român la această competiție se face sub auspiciile Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Constantin Popovici este antrenat de către Florin Avasiloae și are în plan să participe la Jocurile Olimpice din anul 2020 la probele clasice, în bazin, după care în 2024 dorește să sară de la mare înălțime, la următoarea ediție olimpică.

La Abu Dhabi, Constantin Popovici are ocazia să obțină puncte pentru clasamentul mondial, acesta urmând a fi, eventual, criteriu de calificare pentru competițiile majore cum ar fi Campionate Mondiale sau Jocuri Olimpice.

În prima zi a concursului, săritorii vor efectua un salt impus, cu grad de dificultate de maximum 2.8, dar și o săritură liberă, la alegere. În cea de-a doua zi de competiție, programul impune un salt cu maximum 3.6 grad de dificultate, dar și o săritură liberă.

Săriturile de la mare înălțime se efectuează de pe o platformă în aer liber, amplasată la 28 de metri deasupra luciului de apă. Este interzisă intrarea în apă cu capul înainte, deoarece pericolul de accidentări, în acest caz, este foarte mare.

 

sursa: csasteaua.ro

Alte știri din Natație