Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Conferința de presă a Ligii Profesioniste de Fotbal din RomâniaMarius Dumbraveanu / Mediafax Foto
16 Iun 2014

Conferința de presă a Ligii Profesioniste de Fotbal din România

Luni, 16 iunie 2014, la sediul LPF a avut loc Adunarea Generală a Ligii. Condusă de Președintele LPF, Gino Iorgulescu, Adunarea Generală a dezbătut, prin membrii săi afiliați, toate punctele de pe ordinea de zi, iar la sfârșitul ședinței, LPF a organizat o conferință de presă.

Astfel, mass-media a aflat ca LPF a primit deja prima rata din drepturile TV, urmand ca incepand de miercuri, 18 iunie, sa inceapa sa trimita banii catre cluburi. "Este o mare realizare din punctul nostru de vedere", a subliniat domnul Justin Stefan, Secretar General al LPF, cel care a tinut conferinta de presa, "pentru ca majoritatea banilor din bugetul anual al cluburilor provine din aceste drepturi tv si, in plus, subliniem ca nu se va incasa niciun comision pentru aceasta suma asa cum s-a intamplat in contractul precedent", a incheiat Justin Ștefan. 

"Fiecare club va primi banii corespunzator locului pe care a terminat in Liga 1 in sezonul 2013/2014", a precizat Secretarul General al LPF, adaugand ca: "FC Vaslui nu va primi nicio suma de bani decat in masura in care va castiga la TAS, iar daca va retrograda, suma ramasa se va imparti in mod egal intre cluburile din Liga 1. De asemenea, FC Brasov va primi banii de nou-promovata numai in situatia in care FC Vaslui va fi retrogradata ca urmare a neacordarii licentei. Totodata, cluburile nou-promovate vor primi banii numai dupa omologarea rezultatelor la Liga a 2-a si solutionarea litigiilor la TAS. Cluburuile aflate in insolventa, vor primi banii numai dupa o discutie prealabila cu administratorul judiciar pentru a ne asigura ca banii ajung la creditori si, mai ales, la jucatori". 

Secretarul General al LPF a mentionat apoi ca "Liga e in discutii avansate cu un sponsor pentru Cupa Ligii, urmand a se incheia un contract pe trei ani in valoare de 1,5 milioane de euro. In primul an, suma distribuita catre cluburi va fi mai mica, deoarece productia panourilor publicitare si costurile pentru organizarea meciurilor se vor deduce din suma anuala de 500.000 de euro. Cluburile au fost de acord ca o parte din inelul doi sa fie gestionat colectiv de catre LPF, urmand ca in masura in care exista oferte avantajoase sa se poata decide ca o parte din inelul unu sa fie gestionat de catre Liga". 

In aceasi ordine de idei, Justin Stefan a spus si ca Liga "va semna un contract cu firma Panini avand ca obiect realizarea unui album de abtibilduri cu jucatorii din Liga 1". Totodata, el a precizat ca "sunt discutii avansate pentru alegerea mingii oficiale de joc la Liga 1 si la Cupa Ligii". 

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Business sport