Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Triatlon
powered by Triathlon Challenge
Ciprian Bălănescu a câștigat Triatlonul Fără Asfalt
03 Iun 2015

Ciprian Bălănescu a câștigat Triatlonul Fără Asfalt

Cea de-a șasea ediție a triatlonului Fără Asfalt, primul eveniment din sezonul competițional de triatlon, desfășurată în rezervațiile naturale 2 Mai - Vama Veche și Hagieni - Albești, a fost câștigată de Ciprian Bălănescu.

Bălănescu s-a impus pentru al treilea an consecutiv în Triatlon Fără Asfalt Intersport, ajungând la linia de finiș după 1 oră, 49 de minute și 42 de secunde. Pe locul al doilea s-a clasat Mihai Alin Baractaru, cu timpul de 1 h 50 min 39 sec, locul al treilea fiind ocupat de Alex Ciocan, în 1 h 56 min 41 sec.

La feminin a învins Zsuzsanna Toma Albert, în 2 h 23 min 08 sec, care le-a devansat în ierarhia finală pe Adel Koter, 2 h 23 min 49 sec, și pe Maria Szakacs, 2 h 26 min 12 sec, etc.

Concurenții la triatlon au înotat 1.000 m în Rezervația Marină 2 Mai - Vama Veche, au parcurs 32 de km cu bicicleta în rezervația naturală Hagieni - Albești și au alergat 6 km pe plaja și faleza 2 Mai - Vama Veche.

La triatlon s-au întrecut peste 700 de concurenți, care s-au întrecut pentru premii în valoare de peste 5.000 de euro, între participanți fiind și unii dintre cei mai buni sportivi din România: Mihai Baractaru, campionul la IronMan, Antoanela Manac, tânăra de 19 ani care va participa anul acesta în premieră la proba feminină de triatlon a Jocurilor Europene de la Baku, și Răzvan Florea, medaliat olimpic cu bronz la înot.

Triatlonul Fără Asfalt a fost primul dintre cele 12 evenimente din calendarul Federației Române de Triatlon (FRTRI) și, totodată, prima etapă a campionatului național de Cross Triatlon (off road) FRTRI.

''Triatlon fără Asfalt Intersport depășește statutul de competiție și devine un fenomen sportiv cu mare aderență la public. Am început acest proiect în 2010, când competițiile de triatlon aduceau la start 60-70 de participanți, iar acum am avut peste 700 de concurenți. Dincolo de competiție, investim pentru a crea o atmosferă de sărbătoare la evenimentele noastre și considerăm că aceasta este varianta cea mai bună pentru a promova trialtonul ca sport de masă. Am ales un traseu cu peisaje frumoase, am oferit premii pentru toate categoriile de vârstă și am organizat un spectacol cu muzică live pe plaja de la Micul Golf, tocmai pentru a face triatlonul cât se poate de festiv'', a declarat Tudor Vlad, inițiatorul proiectului ''Fără Asfalt''.

Evenimentul conex al triatlonului a fost cursa de Aquathlon City Grill - de înot și alergare - dedicată copiilor între 7 și 14 ani, aproximativ 100 de copiii înotând 150 m în mare și au alergat 800 m pe plaja mare din 2 Mai. Concursul a fost organizat în premieră anul acesta pentru încurajarea mișcării sportive în rândul copiilor.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Triatlon