Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Popice / Bowling
Cătălin Gheorghe, cea mai bună performanță a unui român la IBIBOMediafax Foto
13 Oct 2014

Cătălin Gheorghe, cea mai bună performanță a unui român la IDM Bucharest International Bowling Open

Cătălin Gheorghe a ocupat locul 3 la turneul IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), desfășurat la București, cea mai bună performanță a unui jucător român în cele cinci ediții ale competiției, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

În cadrul competiției de anul trecut, Gheorghe a ocupat locul al 14-lea. Cătălin Gheorghe, din Cernavodă, este multiplu campion național, cu peste 10 medalii obținute la competițiile pe echipe, categoriile duo, trio și individual. Cătălin Gheorghe, care a fost recompensat cu un premiu de 2.000 de euro, este reprezentantul României de anul acesta la Cupa Campionilor Europeni din Finlanda, care are loc în octombrie.

Competiția de la București s-a încheiat cu victoria norvegianului Bjorn Rudshagen, campion european și multiplu campion național al Norvegiei. El este la a doua victorie consecutivă în finala IBIBO, devenind astfel primul jucător care câștigă de două ori turneul internațional de bowling de la București. Acesta a obținut un premiu în valoare de 3.500 de euro, cu un punctaj de 257 de puncte acumulate în finală, dintr-un total posibil de 300 de puncte.

Locul secund, cu un premiu în valoare de 2.500 de euro, a fost adjudecat de către finlandezul Osku Palermaa, care a reușit 248 de puncte în finală. Jucătorul cu cea mai rapidă aruncare din lume, de aproximativ 50 de kilometri pe oră, a fost principalul favorit al competiției.

''Turneul Internațional de Bowling a reunit anul acesta la București nume importante din rândul jucătorilor profesioniști din întreaga lume, fapt remarcat și la nivelul de joc al competiției, cel mai ridicat de până acum. Cătălin Gheorghe, câștigătorul locului al treilea și cel mai bun român din acest turneu, a avut un parcurs excelent. Așa cum anticipam încă de la debutul competiției, IBIBO 2014 este Turneul de Bowling al Recordurilor în România'', a declarat Dragoș Tigoianu, managerul echipei de organizare a IBIBO 2014.

În topul celor mai buni jucători de bowling de la IBIBO 2014, Romeo Gagenoiu, membru al echipei naționale de bowling, s-a clasat pe poziția a 10-a. Gagenoiu este multiplu campion național, la individual și pe echipe și va fi reprezentantul României la Cupa Mondială AMF, ce se va desfășura în luna noiembrie în Polonia.

La IDM Bucharest International Bowling Open 2014, desfășurat sub egida World Tenpin Bowling Association (WTBA) și European Tenpin Bowling Federation (ETBF), au participat peste 100 de jucători profesioniști din 13 țări.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Popice / Bowling