Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Campioni mondiali pentru Campioni ai speranței
08 Mai 2024

Campioni mondiali pentru Campioni ai speranței

6 campioni mondiali - David Popovici, Maria Olaru, Beatrice Câșlaru, Mihai Leu, Lăcrămioara Perijoc și Cătălina Ponor – au semnat o scrisoare deschisă către autorități și societatea civilă pentru ca toți copiii bolnavi de cancer să fie testați genetic în cadrul programului gratuit dezvoltat de MedLife, #SperanțaNuMoareDeCancer.

Semnatarii acestei scrisori și-au donat benevol medalii de suflet obținute în competiții sportive pentru ca din ele să fie făcute fundițe aurite pentru copiii care au învins boala, devenind astfel Campioni ai Speranței.

 

În fiecare zi, sute de copii din România, părinții lor și zeci de medici se luptă să învingă cancerul pediatric. Bătăliile se poartă în apartamente, în clinici, laboratoare și saloane de spital, în arene invizibile, departe de camerele de luat vederi.

E o competiție pe viață și pe moarte, un campionat al Speranței, iar micii luptători au nevoie de ajutorul nostru.

Ne-am strâns să scriem această scrisoare 6 campioni mondiali: David Popovici, Maria Olaru, Beatrice Câșlaru, Mihai Leu, Lăcrămioara Perijoc și Cătălina Ponor.

Ca sportivi de performanță știm că, mai importantă decât condiția fizică, este resursa emoțională.

Speranța ordonă mușchiului să pulseze, sângelui să se grăbească, plămânilor să se umfle.

Speranța e esențială pentru victorie, iar în bătălia cu boala, e vitală mai ales pentru părinți și medicii expuși nu la unul, ci la zeci de pacienți.

Acum un an, MedLife a pornit un program gratuit de testare genetică a copiilor cu afecțiuni oncologice, Speranța Nu Moare de Cancer. Fiecare dintre noi, semnatarii acestei scrisori, ne-am donat benevol medalii de suflet obținute în competiții sportive pentru ca din ele să fie făcute fundițe aurite care să fie oferite apoi copiilor care au învins boala, devenind astfel Campioni ai Speranței.

În acest moment, 350 de copii au beneficiat de program, peste 50% din totalul copiilor diagnosticați cu cancer din februarie 2023, care astfel au putut avea acces la un tratament personalizat, primind o șansă în plus la vindecare.

Datele Comisiei Europene arată că, în anul 2022, incidența cancerului pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 – 19 ani a fost de 545 de cazuri. În viitorul apropiat, ne dorim ca TOȚI copiii care sunt sau urmează să fie diagnosticați cu cancer să aibă șansa la testare genetică complexă. Noi am sprijinit primul pas, lansarea de către MedLife a acestui program pilot care s-a dovedit a fi necesar și eficient, iar acum vrem ca acesta să fie un exercițiu de normalitate mai departe, pe termen lung. 

Și atunci de ce avem nevoie de tine și cui este adresată această scrisoare?, poate te întrebi.

Autorităților. Ele pot decide susținerea programului MedLife și chiar includerea în Programul național de combatere a cancerului. Este un efort pe termen lung prin care, odată cu creșterea resurselor, echipamentelor și numărului de medici oncopediatri care vor intra în Echipa Speranței, mai mulți copii vor fi testați genetic și mai multe vieți vor putea primi o șansă în plus la vindecare.

Companiilor. Unde-s mulți, puterea crește. Avem nevoie de parteneriate care să poată să susțină pe termen lung testarea în cât mai multe localități din țară și, mai important, avem nevoie de cât mai multe voci care să preia mesajul și să-l dea mai departe: #SperanțaNuMoaredeCancer.

Părinților. Bunicilor. Vecinilor și tuturor celor apropiați de familii care au copii bolnavi, dar nu au auzit încă de programul MedLife. Aceștia pot fi înscriși gratuit în programul #SperanțaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

Împreună putem, trebuie să putem, să schimbăm soarta a sute de familii din România!

Suntem 6 campioni mondiali care ne-am donat medaliile pentru sute de Campioni ai Speranței.
Pentru fiecare dintre noi, despărțirea de medaliile câștigate cu atâta efort a fost unul din cele mai importante gesturi pe care le-am făcut vreodată. Luat separat, faptul că am donat o medalie ar putea să pară doar o picătură într-un ocean. Luate împreună, însă, picăturile s-au transformat în val, un val de speranță care, cu ajutorul tău, poate deveni mai mare, și mai mare, atât de mare încât să șteargă boala din viețile miilor de părinți și copii care se luptă  cu ea... Căci speranța naște speranță și sigur nu moare de cancer.

 

Semnatari:

David Popovici

Maria Olaru

Beatrice Câșlaru

Mihai Leu

Lăcrămioara Perijoc

Cătălina Ponor

Alte știri din Business sport