Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Campionatele Naționale de șosea se dispută în județul PrahovaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Iun 2017

Campionatele Naționale de șosea se dispută în județul Prahova

Cea de-a 68-a ediţie a Campionatelor Naţionale de Ciclism pe Şosea se anunţă foarte disputată la toate categoriile. Cei mai valoroşi ciclişti români ai momentului se vor întrece pentru medalii pe traseele din jurul comunei Bucov, judeţul Prahova, întrecerea fiind organizată de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, în parteneriat cu Federaţia Română de Ciclism şi cu Consiliul Judeţean Prahova.

La categoria Elite masculin, Marius Petrache (CSA Steaua Bucureşti) va încerca să-şi apere titlul cucerit anul trecut, dar nu va avea o misiune facilă.

Alți candidați la marele titlu sunt Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantin), Daniel Crista (Christina Jewelry-Kuma p/b Officine Mattio) sau campionul en-titre Serghei Ţvetcov (Jelly Belly Maxxis).

În ceea ce priveşte concursul feminin la categoria Elite, nici acesta nu va fi lipsit de numele importante ale ciclismului românesc, câştigătoarea precedentelor două ediţii – Ana Covrig (Top Girls Fassa Bortolo) urmărind să cucerească a treia oară la rând medalia de aur.

Tânăra de 22 de ani va avea rivale de top, dintre care se remarcă fosta patinatoare ploieşteană Daniela Dumitru (Giusfredi Bianchi), în prezent reprofilată la ciclismul profesionist, urmând să ia parte la Turul Italiei, varianta feminină, chiar după competiţia naţională.

Federația Română de Ciclism a primit recent vestea că reintră în finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului, intenționându-se ca în 2018 să se reorganizeze Turul Ciclist al României.

Alte știri din Ciclism