Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Calificare CM: Spectacol cu Portugalia la PiteștiSportPictures.eu
08 Apr 2023

Calificare CM: Spectacol cu Portugalia la Pitești

România a făcut un pas mare pentru calificarea la Campionatul Mondial 2023 de handbal feminin ce va fi organizat în Danemarca, Norvegia și Suedia în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie 2023. În play-off-ul cu Portugalia, ultimul pas până la cumpărarea biletelor pentru țările nordice, tricolorele pregătite de Florentin Pera au tranșat cu un net 35:20 (19:12) manșa tur disputată în sala polivalentă de la Pitești.

Handbalistele lusitane au ținut aproape doar până la 6:5 în favoarea fetelor noastre în minutul 11, dar Neagu, Pintea, Buceschi, Grozav și mai ales portărițele Hosu, Dumanska și Șandru au trecut la catedră și le-au predat o lecție prețioasă de handbal modern. A rezultat un meci relaxat pentru handbalistele noastre, care au intrat cu +7 pe tabelă la pauză, 19:12, iar ecartul s-a mărit în mod constant pe parcursul părții secunde.

Golurile echipei noastre au fost marcate de Grozav – 7, Dincă, Neagu – câte 6, Pintea – 4, Buceschi, Tănăsie, Laslo, Badea, Seraficeanu – câte 2, Bazaliu, Ostase – câte un gol.

Miercuri, 12 aprilie se va disputa în Pavilhao Municipal din Paredes, la 10 km de Porto, returul duelului cu Portugalia, un joc ce nu ar trebui să ne provoace o surpriză după modul în care au decurs astăzi ostilitățile.

Alte știri din Handbal