Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
CSM București va lupta pentru a doua oară consecutiv în Liga Campionilor la judoAFP / Mediafax Foto
14 Nov 2019

CSM București va lupta pentru a doua oară consecutiv în Liga Campionilor la judo

Clubul Sportiv Municipal București își păstrează și în acest an statutul de membru în elita judo-ului europen. CSM București va participa, pentru al doilea an consecutiv, la confruntările din Liga Campionilor, cea mai importantă competiție intercluburi din lumea judo-ului.

Ediția din acest an a European Club Championships - Champions League va fi găzduită de localitatea portugheză Odivelas, aflată în zona metropolitană a capitalei Lisabona, la doar 10 kilometri de aceasta. 

16 echipe (opt de fete și opt de băieți) compun în acest moment elita  judo-ului european la nivel de club. 171 de sportivi (85 de fete și 86 de băieți) din 22 de țări și reprezentând trei continente vor lupta pentru supremație în ediția din acest an a European Club Championships - Champions League.

CSM București a fost gazda competiției anul trecut, când a încheiat pe locul 5, câștigându-și astfel dreptul de a participa la ediția din 2019 de la Odivelas. 

Din lotul echipei fac parte Vlad Luncan (categoria 66 de kilograme), Petr Zhukov (categoria 66 de kilograme), Alexandru Raicu (categoria 73 de kilograme), Marcel Cercea (categoria 81 de kilograme), Krisztian Toth (categoria 90 de kilograme) și Vlăduț Simionescu (+ 90 de kilograme). Antrenorul lotului va fi Aurel Bârcă, cel care s-a ocupat de echipa de judo a Clubului Sportiv Municipal București și la ediția de anul trecut a Ligii Campionilor.

Regulamentul permite folosirea pe tatami doar a doi sportivi străini pentru fiecare echipă participantă. La Odivelas, CSM București va conta pe un singur „stranier”, ungurul Krisztian Toth. 

Alături de CSM București, în competiția masculină participă echipele: Etoile Sportive De Blanc Mesnil (Franța), Flam 91 Longjumeau (Franța), Golden Gori (Georgia), Sporting Clube de Portugal (Portugalia), Radiborets Ekaterinburg, Yawara-Neva Sankt Petersburg (Rusia) și Steaua Roșie Belgrad (Serbia). 

Tragerea la sorți a partidelor din primul tur se va desfășura vineri 15 noiembrie, ora 20.00, la Hotel Ramada din Lisabona, acolo unde, în aceeași zi, vor avea loc acreditarea participanților, ședința arbitrilor și cântarul oficial. 

Competiția, care va dura o zi, va debuta oficial sâmbătă, 16 noiembrie, la ora 10.00 (ora locală), la Sala Polivalentă din Odivelas. Șase ore mai târziu sunt programate finalele, urmate de ceremonia de premiere. 

În fiecare an, sub tutela Uniunii Europene de Judo, marile cluburi de pe bătrânul continent își dau întâlnire pentru a-și măsura forțele. Spectacolul oferit de participanți este unic.

 

sursa: csmbucuresti.ro

Alte știri din Judo