Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
CM: Prima medalie pentru tricolori este adusă de Alina Rotaru-Kottmann
20 Aug 2023

CM: Prima medalie pentru tricolori este adusă de Alina Rotaru-Kottmann

Alina Rotaru-Kottmann a cucerit în această seară medalia de bronz la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta, în proba de săritura în lungime!

Săritoarea în vârstă de 30 de ani legitimată la CSA Steaua a obținut această performanță la ultima încercare din seria de 6, aceasta măsurând 6,88 m. La finalul seriei de 3 sărituri ce garantau accederea în finala de 9, Alina s-a clasat a șasea cu 6,72 m, pentru ca apoi să sară 6,75 m și să rateze săritura cu numărul 5 după ce a călcat pragul cu 4,8 cm. La ultima săritură, cea care i-a asigurat podiumul atletei noastre, a beneficiat de vânt favorabil de 1,6 m/s. Aurul i-a revenit sârboaicei Ivana Vuleta cu 7,14 m, cea mai bună performanță a sezonului, iar argintul a fost cucerit de Tara Davis-Woodhall (SUA) cu 6,91 m.

La cea de-a 19-a ediție a Campionatelor Mondiale în aer liber ale seniorilor – Budapesta 2023, care se desfășoară între 19-27 august, România este prezentă cu o delegație de 16 atleți (nouă la feminin și șapte la masculin). Lotul tricolor are următoarea componență: Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Claudia Bobocea (1500 m, 800 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andrea Miklos (400 m), Andreea Taloș (triplusalt), Diana Ion (triplusalt), Ana Rodean (35 km marș) și Mihaela Acatrinei (35 km marș), Gabriel Bitan (săritura în lungime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliței), Rareș Toader (aruncarea greutății), Nicolae Soare (maraton), Narcis Mihăilă (35 km marș), Ilie Corneschi (maraton).

Alte știri din Atletism