Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Gimnastică
powered by Artimex
CM: Echipa feminină, locul 13 și calificare la mondialeMihaela Bobar / SportPictures.eu
28 Oct 2018

CM: Echipa feminină, locul 13 și calificare la mondiale

Sâmbătă și duminică au fost zilele calificărilor feminine în cadrul celei de-a 48-a ediții a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică se desfășoară la Doha. Cu un total de 153,763 puncte, echipa formată din Denisa Golgotă, Ioana Crişan, Maria Holbură, Carmen Ghiciuc şi Nica Ivănuş a încheiat pe locul 13, competiția fiind dominată de SUA (174,429 puncte), Rusia (165,497 puncte) și China (165,196 puncte). Ultima clasată în finala pe echipe a fost Germania cu 161,071 puncte, iar cel mai bun aparat pentru fetele noastre a fost bârna, în ierarhia pentru acest aparat fetele noastre adunând al 11-lea punctaj cumulat, 38,099 puncte. Rezultatul general le asigură gimnastelor pregătite de antrenorul coordonator Nicolae Forminte calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor.

În finala de la individual compus vom avea o singură reprezentantă, pe Denisa Golgotă, gorjeanca în vârstă de 16 ani acumulând 52,765 puncte ce îi permit să abordeze finala de joi, 1 noiembrie de pe locul 17 din 24 de gimnaste. Tot ea este a doua rezervă în finala la sol, celelalte colege ale sale nereușind să își facă loc între primele 8 clasate la fiecare aparat. De notat că în finala de la sărituri s-a calificat uzbeka Oksana Chusovitina, o adevărată legendă vie a gimnasticii mondiale prezentă în concursuri la vârsta de 43 de ani.

Alte știri din Gimnastică