Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
CM: David Popovici aduce prima medalie de aur pentru România într-o probă masculină
20 Iun 2022

CM: David Popovici aduce prima medalie de aur pentru România într-o probă masculină

David Popovici a captat atenția întregii lumi sportive după ce în această seară a devenit campion mondial în proba de 200 de metri liber la numai 17 ani, timpul obținut de el – 1:43.21 min – fiind un nou record mondial de juniori și al 4-lea timp din istoria probei!

Considerat a fi una dintre figurile marcante ale ediției găzduită de Budapesta, David a făcut o cursă entuziasmantă și i-a depășit pe sud-coreeanul Sunwoo Hwang (1:44.47 min) și britanicul Tom Dean (1:44.98 min) într-o finală în care doi reprezentanți ai SUA și unul al Australiei nu au prins podiumul.

Practic, David a tranșat soarta cursei în a doua jumătate a acesteia, la finalul primei sute de metri, după două bazine parcurse, al fiind pe poziția secundă la 15 sutimi în urma campionului olimpic Tom Dean. Ultimele două bazine au fost de-a dreptul incredibile: la ultima întoarcere David avea cu 64 de sutimi în fața lui Dean și era sub split-ul recordului mondial cu 3 sutimi! Recordul mondial al probei îi aparține germanului Paul Biedermann cu 1:42.00 min și datează din 2009.

Emoțiile pe care David ni le aduce nu s-au terminat! Marți dimineață de la ora 10:30 el va intra în competiție în proba de 100 de metri liber unde sperăm să avanseze în finală și să câștige o nouă medalie.

Din păcate, Robert Glință a terminat azi pe locul 8 în finala de 100 de metri spate. Sportivul în vârstă de 25 de ani a obținut timpul de 53.63 secunde, într-o finală în care italianul Thomas Ceccon a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 51.60 secunde. Argintul l-a cucerit Ryan Murphy (SUA) – 51.97 s, iar pe trei s-a clasat Hunter Armstrong (SUA) – 51.98 s.

Robert Glință va evolua la Budapesta și în proba de 50 m spate. Seriile și semifinalele sunt programate pe 24 iunie, iar finala va avea loc pe 25 iunie.

Alte știri din Natație