Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
CE juniori: Șase medalii după primele patru zileMarian Burlacu / SportPictures.eu
08 Iul 2022

CE juniori: Șase medalii după primele patru zile

David Popovici a obținut a treia sa medalie de aur la Campionatul European de înot pentru juniori ce se dispută în bazinul din Complexul Sportiv de Natație din Otopeni.

În finala probei de sprint în bazin olimpic, 50 de metri liber, David a atins panoul de cronometrare după 22.16 secunde, cu aproape 4 zecimi de secundă mai puțin decât principalii săi urmăritori, croatul Jere Hribar (22.55) și israerlianul Martin Kartavi (22.57).

Mâine, campionul nostru revine în bazin pentru seriile probei de 100 metri liber și va înota în cea de-a opta, ultima a probei ce începe la ora 10:00. Până atunci, vor mai concura și Alexandru Constantinescu (seria a 3-a) și Ștefan Cozma (seria a 6-a). Cu timpul de 47.13 înregistrat la mondialele de la Budapesta, David este foarte aproape de recordul mondial de 46.91 stabilit de brazilianul Cesar Cielo Filho în urmă cu 13 ani la Roma.

Aissia Claudia Prisecariu a încheiat finala de la 200 metri spate cu timpul de 2:14.87, unul care a clasat-o pe locul 6 al finalei câștigate de unguroaica Dora Molnar cu timpul de 2:10.31.

Andra Denisa Gorecki a obținut calificarea în finala probei de 200 metri fluture cu 2:14.49, al cincilea timp al semifinalelor. Cursa pentru medalii va avea startul sâmbătă de la ora 17:00, fiind prima finală a zilei. În cea de-a doua finală, cea de 100 metri liber feminin, Bianca Costea este prima rezervă după ce în semifinale a avut cu 56.16 al nouălea timp, la o sutime în urma ultimei calificate.

Sâmbătă dimineață vor mai lua startul Delia Safcencu, Rebecca-Aimee Diaconescu, Alexandra-Roxana Curcan și Aissia Claudia Prisecariu în calificările probei de 100 metri spate, Darius-Ștefan Coman, Emil Dăncăneț și Brigitta Vass în seriile de la 100 metri bras, Carol Cojocaru și Alexandru Constantinescu în seriile de la 100 metri spate, Irina-Ana Preda, Eva Maria Paraschiv, Anastasia Bako, Bianca Costea, Vlad-Ștefan Mihalacheși Dragoș Ghile în seriile de la 50 metri fluture, Eliza-Elena Diamandescu la 200 metri individual mixt și ștafeta băieților în proba de 4 x 200 metri liber.

Alte știri din Juniori