Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
CE juniori: Alte două medalii în ultima zi și România încheie pe podiumMarian Burlacu / SportPictures.eu
10 Iul 2022

CE juniori: Alte două medalii în ultima zi și România încheie pe podium

România a încheiat Campionatul European de înot pentru juniori disputat în bazinul din Complexul Sportiv de Natație din Otopeni cu o performanță remarcabilă. Tricolorii s-au clasat la finalul competiției pe locul 3 în clasamentul de medalii cu 5 medalii de aur și 4 medalii de argint, fiind la egalitate de titluri continentale cucerite cu Polonia și cu un titlu mai puțin față de Ungaria. În clasamentul pe puncte, însă, echipa Italiei a acumulat cele mai multe, 780, urmată fiind de cea a Marii Britanii (726 puncte) și a Franței (646 puncte), tricolorii terminând competiția pe locul 8 cu 284 de puncte.

În ultima zi a competiției, David Popovici și Vlad Stancu au mai adus delegației noastre o medalie de aur și una de argint. David a obținut aurul în finala probei de 100 m liber după o nouă cursă entuziasmantă încheiată după 47.69 secunde, cu aproape o secundă mai puțin față de britanicul Jacob Whittle (48.65) și cu două față de cipriotul Nikolas Antoniou (49.67), cei care au completat podiumul.

Vlad Stancu a electrizat tribunele cu un finiș de senzație în finala probei de 400 metri liber și a cucerit medalia de argint la egalitate cu polonezul Krzysztof Chmielewski, ambii încheind parcursul celor 8 lungimi de bazin cu 3:50.61. Tricolorul a intrat al șaselea în ultima sută de metri și a întors al patrulea pentru ultima lungime de bazin anulând pe ultimii 50 de metri un handicap de 1.59 secunde față de polonez. Cursa a fost câștigată de italianul Lorenzo Galaossi cu timpul de 3:48.14.

Alte știri din Natație