Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
CE U21: Bijuteria lui Ciobanu aduce punctul speranțeiCristian Stavri/Sport Pictures
24 Mar 2021

CE U21: Bijuteria lui Ciobanu aduce punctul speranței

Stadionul Új Bozsik din Budapesta este locul în care o nouă generație U21 tricoloră a pornit la drum în prima partidă a primei faze a turneului final al Campionatului European. Arena, special construită pentru competiție și inaugurată cu această ocazie, va fi gazda tricolorilor mici pentru toate cele trei partide pe care le vor juca în grupa A și s-a dovedit a fi norocoasă la partida de debut contra selecționatei Țărilor de Jos.

Partida a început în nota de dominare a batavilor, însă Moruțan scapă pe contraatac în minutul 4 și încearcă un șut de la limita careului de 16 metri ce trece puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Scherpen, iar Ciobanu îl imită în minutul 10, dar de pe o poziție mai apropiată de colțul careului mic de pe partea dreaptă a direcției de atac. Cu toate acestea, dominarea adversarilor a fost consistentă în primele 10 minute de joc, cu un raport de 60% - 40% în favoarea acestora. Presiunea s-a concretizat într-un număr mare de cornere, faze fixe gestionate bine de băieții noștri până la cea din minutul 16. Atunci Kluivert a bătut lovitura de colț pe linia de 6 metri, iar solidul fundaș central Schuurs a profitat de indecizia lui Ciobotariu și a trimis balonul în plasă cu capul, fără șanse pentru Vlad. Același Schuurs a comis un fault asupra lui Mățan patru minute mai târziu și Ciobanu a fixat balonul la 20 de metri, zonă centrală, pentru a executa lovitura liberă. A rezultat o capodoperă, un gol de generic care va rămâne în amintirea suporterilor tricolori: mijlocașul Viitorului a desenat o traiectorie perfectă cu o lovitură cu interiorul piciorului drept și a plasat balonul la vinclul de la colțul scurt, portarul Scherpen rămânând cu amintirea plutirii sate inutile în încercarea de a para execuția. Jocul a continuat în nota de superioritate a batavilor la care răspunsurile elevilor lui Adi Mutu au fost din ce în ce mai coerente și datorită încrederii oferite de egalarea obținută rapid.

Partea a doua a jocului a adus o atitudine mai ofensivă a tricolorilor, George Ganea fiind oprit în mod eronat pe motiv de ofsaid în minutul 46 după o lansare a lui Moruțan, însă și adversarii au avut o șansă bună în minutul 64 la șutul de la distanță trimis de Koopmeiners, scos de Vlad de la vinclu. La două minute distanță Pașcanu ratează o ocazie imensă după o schemă la o lovitură de colț, lovitura sa de cap din 6 metri lovindu-l, practic, pe Scherpen, care a scos balonul peste transversală. Reduta batavă se clatină, Ciobanu încrearcă să recidiveze din lovitură liberă în minutul 82 dintr-o poziție în oglindă față de cea a golului, din partea stângă a direcției de atac, dar Scherpen a intuit traiectoria și a prins balonul. Haruț trimite un șut cu efect în minutul 88, dar balonul se duce direct în brațele portarului advers, Itu șutează cu șpițul de la 18 metri în brațele portarului primul minut de prelungiri, pentru ca Ciobanu să fie aproape de golul 2 în minutul următor, fază la care Scherpen scoate de sub transversală șutul în forță al acestuia.

Partida s-a încheiat la egalitate, un punct important adus de o echipă cu atitudine și determinare construită de Adrian Mutu.

Urmează sâmbătă meciul împotriva Ungariei, selecționata țării gazdă cedând în această seară în fața Germaniei cu 0-3.

 

România U21 - Țările de Jos U21 0-0 (0-0)

Au marcat: Ciobanu (min. 20)/Schuurs (min. 16)

România U21 (selecționer Adrian Mutu): A. Vlad – Haruț, Al. Pașcanu, D. Ciobotariu, Boboc – Ciobanu, M. Marin, Olaru – Moruțan (min. 88 Itu), G. Ganea (min. 80 Ad. Petre), Mățan (min. 72 Oaidă)

Țările de Jos U21 (selecționer Erwin Van De Looi): Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang (min. 80 Brobbey), Boadu (min. 64 Gakpo), Kluivert

 

Programul și rezultatele meciurilor din grupa A:

Miercuri, 24 martie, ora 22:00

România – Țările de Jos  1-1 (1-1)

Ungaria – Germania  0-3 (0-0)

Sâmbătă, 27 martie

Ungaria – România (ora 19:00)

Germania – Țările de Jos (ora 22:00)

Marți, 30 martie, ora 19:00

Germania – România

Ungaria – Țările de Jos

 

Grupele EURO 2021 sunt următoarele:

Grupa A: Ungaria, Germania, România, Țările de Jos

Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia

Grupa C: Rusia, Islanda, Franța, Danemarca

Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția

Alte știri din Liga 1