Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
CE U19: România joacă semifinala cu Ungaria
12 Iul 2023

CE U19: România joacă semifinala cu Ungaria

Pitești Arena a fost gazda unei noi victorii a selecționatei U19 de handbal feminin a României în grupele principale ale Campionatului European.

Meciul decisiv contra Elveției de care depindea calificarea în semifinalele competiției a avut o derulare ușor diferită față de jocul de ieri contra Suediei, câștigat en-fanfare de jucătoarele pregătite de Simona Maior Pașca. Dacă în meciul contra scandinavelor tricolorele au dominat încă din start, în această seară ele au primit o replică mult mai consistentă din partea adversarelor și pe parcursul primei părți inițiativa pe tabelă a fost preluată de ambele formații, fără ca diferența să fie mai mare de trei goluri.

După 21:20 la pauză, România s-a distanțat la 26:20 în startul părții secunde, iar în minutul 40 tabela indica 28:21, o diferență mulțumitoare și gestionată bine pe finalul jocului.

Cu 41:36 la ultima sirenă, România obține a doua victorie în grupa principală 1 și de pe locul 2 va evolua în semifinale contra selecționatei Ungariei, câștigătoarea grupei principale 2. Jucătoarele maghiare au înregistrat victorii pe linie în turneu și au o medie de 32 de goluri marcate și 25 primite, în timp ce tricolorele au 37 goluri marcate și 34 primite. Așadar, va fi un duel interesant între o echipă care atacă dezlănțuit, cea a României, și una mai ermetică, cea a Ungariei. Partida se va disputa vineri, 14 iulie de la ora 19:45.

Alte știri din Juniori