Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
CE: Tricolorii, în sferturi după un meci de senzație contra Croației
08 Sep 2023

CE: Tricolorii, în sferturi după un meci de senzație contra Croației

Reprezentativa de volei masculin a României a obținut un succes de proporții în această seară la Varna în optimile de finală ale Campionatului European.

După ce au încheiat grupa D cu trei victorii succesive, băieții pregătiți de Sergiu Stancu au fost „all in” în partida din optimile de finală contra echipei Croației, cea care a încheiat pe locul 2 grupa B tot cu trei victorii. Startul partidei a fost o demonstrație de forță pentru tricolori care au închis la 17 și la 20 primele două seturi, dar croații s-au mobilizat și au echilibrat tabela după un set 3 dominat și un set 4 în care au anulat o primă minge de meci a băieților noștri. Au ținut aproape și au câștigat setul în prelungiri, iar partida a mers în decisiv. Aici tricolorii au condus cu 4:1 și 6:2, au fost egalați la 8, s-au distanțat la 13:10 și au primit cadou punctul victoriei cu un serviciu în fileu al croaților.

Aceasta a fost pe scurt povestea unui meci istoric, de referință pentru o generație de excepție a voleiului masculin românesc, ce readuce selecționata tricoloră între primele 8 echipe ale continentului la distanță de 38 de ani. Anterioara performanță datează din octombrie 1985, când a încheiat pe locul 8 la Amsterdam.

Urmează acum sfertul de finală ce se va disputa tot la Varna împotriva Franței, echipă campioană olimpică pe care tricolorii au învins-o în grupa D cu 3:1. În speranța că vor repeta performanța de săptămâna trecută, băieții noștri se vor apropia de cele mai bune rezultate din palmaresul naționalei, titlul continental obținut în 1963, medaliile de argint câștigate în 1955 și 1958, și medaliile de bronz din 1971 și 1977.

Alte știri din Volei