Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Gimnastică
powered by Artimex
CE: Tricolorele se întorc cu 14 medalii de la MersinAFP / Mediafax Foto
21 Dec 2020

CE: Tricolorele se întorc cu 14 medalii de la Mersin

România a câștigat nu mai puțin de 14 medalii la Campionatele Europene de gimnastică feminin ce s-au disputat săptămâna trecută la Mersin în Turcia. 8 medalii de aur, 5 medalii de argint și una de bronz este zestrea cu care se întoarce în țară lotul de junioare și senioare, o performanță remarcabilă chiar dacă la ediția din acest an, din cauza pandemiei, nu au fost prezente echipele Rusiei, Italiei, Franței, Marii Britanii și Olandei.

Junioarele au dominat categoric atât proba pe echipe, cât și la individual compus și la aparate, toate cele 6 medalii de aur puse în joc intrând în posesia fetelor noastre. În proba pe echipe au evoluat Ana Bărbosu, Mara Ceplinschi, Andreea Preda, Iulia Trestianu, Ana Turcu, la individual compus aurul a fost cucerit de Ana Bărbosu, iar Mara Ceplinschi a obținut argintul, tandemul celor două fiind regăsit în aceeași formulă și în finala de la sol. De altfel, Ana Bărbosu a cucerit toate medaliile de aur de la aparate, în proba de bârnă ea fiind însoțită pe podium de Andreea Preda, câștigătoare a medaliei de bronz.

La senioare, Larisa Iordache a revenit după o absență de trei ani de zile cauzată de problemele medicale și operațiile suferite și și-a condus colegele către o medalie de arrgint în proba pe echipe. Componența echipei României a fost Antonia Duță, Larisa Iordache, Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Daniela Trică. Larisa a mai cucerit două medalii de aur în probele pe aparate, la sol și la bârnă, la cea din urmă fiind secondată pe podium de Silviana Sfiringu, iar în proba de sărituri a câștigat medalia de argint.

Alte știri din Gimnastică