Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Gimnastică
powered by Artimex
CE: Trei medalii în finalele pe aparateMihaela Bobar / SportPictures.eu
05 Aug 2018

CE: Trei medalii în finalele pe aparate

Delegația României de la Campionatele Europene de gimnastică ce s-au desfășurat săptămâna aceasta la Glasgow, adevărată capitală sportivă continentală, a acumulat trei medalii, toate venite de la probele de aparate.

Rezultatul dezamăgitor din proba pe echipe a senioarelor, în care fetele noastre au ratat calificarea în finală după o serie de ratări succesive ale tuturor componentelor în rotația de la paralele, a fost compensat de calificarea în finalele pe aparate la sărituri și la sol a gorjencei în vârstă de 16 ani Denisa Golgotă. În prima finală, cea de la sărituri, sportiva de la CNS Cetate Deva a terminat pe locul al treilea cu o medie de 14,166 (14,500 pentru prima săritură și 13,833 pentru a doua) în urma unguroaicei Boglarka Devai (14,349) și a rusoaicei Angelina Melnikova (14,233).

În ultima finală, cea de la sol, Denisa a evoluat penultima în concurs și a obținut nota 13,600, cu două zecimi mai mult decât belgianca Axelle Klinckaert (13,400), însă ultima concurentă, franțuzoaica melanie De Jesus, a obținut 13,766 puncte și i-a suflat aurul compatrioatei noastre, nevoită să se mulțumească cu argintul.

O medalie de aur vine însă în România adusă de junioara Ioana Stănciulescu, 14 ani, care a obținut-o la fel ca De Jesus, evoluând ultima în finala de la sol a probei destinate speranțelor gimnasticii.

Alte știri din Gimnastică