Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Bulgarul Nikolay Mihaylov a câștigat Turul Ciclist al SibiuluiOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
11 Iul 2016

Bulgarul Nikolay Mihaylov a câștigat Turul Ciclist al Sibiului

Ieri s-a încheiat Turul Ciclist al Sibiului, competiție cotată cu coeficientul 2.2, în scala Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). Ultima etapă a însemnat un parcurs de 143 de kilometri, pe traseul Sibiu-Poplaca-Slimnic-Sibiu.

Runda a fost câștigată de italianul Davide Vignano, care a dezvoltat o viteză medie orară de 25,86 kilometri. El nu l-aputut însă detrona pe tricoul galben Nikolay Mihaylov, din Bulgaria, care și-a reconfirmat statutul de lider al competiției. Pe podium au mai urcat italienii Francesco Gavazzi și Alex Turin, cu întârzieri de 4.33 minute, respectiv 5.35 minute.

Mihaylov a tras după el și echipa la care este legitimat, CCC, din Polonia, câștigătoare a Turului sibian. Tușnad Cycling team a încheiat pe locul 9, iar echipa națională a României pe locul 18, penultimul.

Italianul Marco Tecchio a câștigat tricoul portocaliu, pentru cel mai bun tânăr rutier sub 23 de ani, în timp ce Serghei Țvetcov a fost declarat cel mai bun rutier român, fiind răsplătit, astfel, cu tricoul roșu. Țvetcov va participa la proba de fond la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Tricoul verde, pentru cel mai bun cățărător, a fost adjudecat de către italianul Daniel Turek, iar cel mai bun sprinter, tricou albastru, i-a revenit lui Daniel Crista, de la Tușnad Cycling Team.

În fine, dar nu în sfârșit, tricoul alb, pentru cele mai multe puncte acumulate, va pleca în valiza italianului Davide Vignano.

Alte știri din Ciclism