Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Blăjencele sunt cu un pas în finala Cupei ChallengeRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Feb 2021

Blăjencele sunt cu un pas în finala Cupei Challenge

Miercuri s-a disputat la Târgu Mureș meciul tur al semifinalei Cupei Challenge la volei feminin dintre CSM Volei Alba Blaj și formația maghiară 1. MCM-Diamant Kaposvar. Elevele lui Darko Zakoc au obținut o victorie zdrobitoare, scor 3:0 (25:13, 25:18, 25:16) după 63 de minute de joc și au luat o opțiune importantă pentru calificarea în ultimul act al competiției. Formația vizitatoare a creat probleme doar la începutul setului secund, dar nu a reușit să țină ritmul liderul campionatului Diviziei A1, permițând gazdelor să se impună categoric. Returul va avea loc miercurea viitoare, pe 3 martie, la Kaposvár. Căpitanul CSM Volei Alba Blaj, Ioana Maria Baciu, a fost MVP-ul meciului și a contribuit la victoria echipei sale cu 16 puncte din 14 atacuri și 2 ași din serviciu.

Darko Zakoc, antrenor principal al blăjencelor, a declarat după meci: „Nu a fost ușor să menținem echipa la același nivel de motivație și concentrare după ce am câștigat Cupa României, dar am jucat foarte bine, mai ales în primul set, când am avutt o prestație de top. Am avut câteva probleme în setul doi, mai ales că am câștigat primul cu o marjă mare, dar am reușit să ne întoarcem la nivelul nostru și am terminat acest meci cu o victorie clară. A fost doar primul meci, vom fi atenți în retur, deoarece nu credem că în Ungaria două seturi ne vor fi suficiente, mergem acolo pentru a câștiga și a ne califica în finală, care este obiectivul nostru principal.”

La rândul său, Ioana Baciu a declarat: „Sunt puțin obosită, dar foarte fericită. Au fost 3-4 zile grele pentru noi, cu turneul Cupei României, iar victoria de astăzi este foarte importantă, deoarece suntem cu un pas mai aproape de finală, pe care vrem să o câștigăm. Am început meciul foarte bine, cu multă concentrare și cred că ai putut vedea asta. Acum așteptăm returul din Ungaria și sperăm să ne întoarcem acasă cu o victorie și de acolo. ”

În cealaltă semifinală se întâlnesc două formații din Istanbul, THY și Sistem9 Yesilyurt, la cea din urmă evoluând și compatrioata noastră Alexia Căruțașu. Deoarece dubla manșă nu implică deplasări în afara orașului de pe Bosfor, cele două jocuri se vor disputa pe 2 și 3 martie.

Alte știri din Volei