Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Billie Jean King Cup: România pierde barajul pentru Grupa MondialăFlaviu Buboi / SportPictures.eu
17 Apr 2021

Billie Jean King Cup: România pierde barajul pentru Grupa Mondială

Ziua a doua a întâlnirii din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca dintre România și Italia din play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup s-a încheiat cu un rezultat dezamăgitor pentru suporterii români.

După ce Gabriela Ruse a menținut vie flacăra speranței în urma victoriei în set decisiv, scor 1-6, 6-3, 6-4, obținută în fața italiencei Jasmine Paolini, Mihaela Buzărnescu a cedat după două seturi istovitoare în fața Elisabetei Cocciaretto (111 WTA). Întoarsă recent din Columbia, acolo unde a jucat finala de dublu a turneului de la Bogota, Miki a trebuit să înfrunte problemele de adaptare date de schimbarea fusului orar și să treacă de epuizarea provocată de meciul de peste trei ore de aseară pentru a intra în teren și a încerca să mențină pe linia de plutire echipa României. Oboseala și problemele medicale i-au limitat acțiunile și au obligat-o să facă numeroase greșeli neforțate.

Cu 3-1 la general, Italia rămâne în grupa mondială și va juca în calificările ediției 2022, în timp ce România va juca în Grupa I Europa/Africa. Doar mulțumiri pentru fetele care au răspuns „prezent” convocării căpitanului Monica Niculescu și doar regrete că nu am putut savura o victorie cu cea mai bună garnitură de tenismene ale țării.

 

Iată programul complet al întâlnirii România – Italia:

Vineri:

Irina Bara (132 WTA) - Elisabeta Cocciaretto (111 WTA)  1-6, 4-6

Mihaela Buzărnescu (137 WTA) - Martina Trevisan (99 WTA)  2-6, 6-2, 6-7 (5)

Sâmbătă:

Elena Gabriela Ruse (168 WTA) - Jasmine Paolini (104 WTA)  1-6, 6-3, 6-4

Mihaela Buzărnescu (137 WTA) - Elisabeta Cocciaretto (111 WTA)  5-7, 6-7 (5)

Alte știri din Tenis de câmp