Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Billie Jean King Cup: Lacrimi la finalul primei zileFlaviu Buboi / SportPictures.eu
16 Apr 2021

Billie Jean King Cup: Lacrimi la finalul primei zile

Două meciuri, două înfrângeri pentru jucătoarele noastre în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în duelul cu Italia din play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup.

Irina Bara, locul 132 WTA, a intrat târziu în joc în prima partidă a zilei, italianca Elisabeta Cocciaretto (111 WTA) profitând de startul ezitant al compatrioatei noastre și câștigând în doar 35 de minute primul set cu 6-1. Setul secund a fost început mai bine de Irina, conducând cu 3-0 cu un break, dar italianca a revenit și a egalat la 3. Un hold al Irinei a fost urmat de o serie de trei ghemuri ale lui Cocciaretto, care a adus Italiei primul punct al întâlnirii.

Cea de-a doua partidă a fost una de coșmar pentru Mihaela Buzărnescu. În fața unei adversare, Martina Trevisan (99 WTA), pentru care defensiva a fost cuvântul de ordine, compatrioata noastră clasată pe locul 137 WTA a greșit foarte mult în primul set și l-a cedat de la 2-2 cu două ghemuri de serviciu pierdute. Al doilea set a adus în teren o versiune mult mai montată, mai concentrată a lui Miki, care a sprintat până la 4-0 și a închis la 2 pentru a trimite partida în decisiv. Aici oboseala a început să-și spună cuvântul, ambele combatante având o problemă să-și facă serviciul. Doar câte un hold a făcut fiecare în câte 6 ghemuri de serviciu, cel mai dramatic break fiind cel cedat de Buzărnescu de la 40-15 la 5-4. După ce a salvat două mingi de meci ale compatrioatei noastre, Trevisan a fructificat-o pe prima pe care și-a procurat-o la 6-5 în tiebreak și după trei ore și 2 minute de joc a închis partida în favoarea sa în lacrimile Mihaelei Buzărnescu.

Așadar, Italia conduce cu 2-0 după prima zi și căpitanul jucător Monica Niculescu trebuie să găsească o soluție pentru salvarea situației în meciurile de mâine.

 

Iată programul complet al întâlnirii România – Italia:

Vineri:

Irina Bara (132 WTA) - Elisabeta Cocciaretto (111 WTA)  1-6, 4-6

Mihaela Buzărnescu (137 WTA) - Martina Trevisan (99 WTA)  2-6, 6-2, 6-7 (5)

Sâmbătă, primul meci de la ora 14.00:

Irina Bara (132 WTA) - Martina Trevisan (99 WTA)

Elisabeta Cocciaretto (111 WTA) - Mihaela Buzărnescu (137 WTA)

Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse - Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone

Alte știri din Tenis de câmp